A les 22:45 hores

Patricia Pardo i el xef Pepe Solla acompanyen ‘Viajeros Cuatro’ en el seu recorregut per Santiago de Compostel·la

L’equip encapçalat per Rafa Rodrigo recorre punts clau del Camí de Santiago en l’Any Compostel·là 2021

Patricia Pardo i el xef Pepe Solla acompanyen ‘Viajeros Cuatro’ en el seu recorregut per Santiago de Compostel·la

MEDIASET

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Cuatro emet aquesta nit, a les 22:50 hores, una nova entrega de la quarta temporada de ‘Viajeros Cuatro’. Després del seu recorregut per Alacant, l’espai «s’ajustarà» la motxilla a l’esquena i bordó en mà s’endinsarà en la ruta més antiga, freqüentada i celebrada d’Europa: el Camí de Santiago.

L’equip del programa encapçalat per Rafa Rodrigo farà el camí per terra i per mar, a peu i amb bicicleta, i completarà els últims quilòmetres, des del Monte do Gozo fins a la Plaça de l’Obradoiro, a cavall.

Villafranca del Bierzo, a 177 quilòmetres de Santiago de Compostel·la, serà el punt de partida d’una ruta molt especial, que coincideix amb l’Any Compostel·là 2021. Patricia Pardo, copresentadora de la secció d’actualitat de ‘El programa del verano’ i d’‘El programa de Ana Rosa’, oferirà alguns consells bàsics abans d’iniciar el camí després de viure personalment l’experiència el 2001. Posteriorment, mostrarà a l’equip alguns dels enclavaments més destacats de la capital gallega, com la porta del Perdó i les teulades de la catedral, amb unes privilegiades vistes sobre el centre de la ciutat. A més, visitaran l’Hostal Reyes Católicos, considerat l’hotel més antic del país després de la seva construcció al segle XVI com a hospital per acollir els pelegrins, i el Mercado de Abastos, on degustaran percebes, escopinyes, navalles i altres mariscos.

Precisament al punt de partida, a Villafranca del Bierzo, ‘Viajeros Cuatro’ coneixerà Jesús Jato, mite del camí francès, que amb 81 anys ha emprès el recorregut més de 15 vegades des de diferents punts d’origen. Regenta un alberg construït amb les seves pròpies mans i amb l’ajuda de centenars de pelegrins. A O Cebreiro, primer llogarret del camí i punt més alt de la ruta a Galícia, el programa donarà a conèixer les ‘pallozas’, vivendes tradicionals de la zona, d’origen preromà, de la mà de l’empresari de Lugo Diego Doval.

Els atractius gastronòmics del camí

L’espai també visitarà Samos amb Sabela Ruiz, al capdavant d’una empresa que organitza rutes del camí per a estrangers. Amb ella, recorreran la Real Abadía de Samos, amb més de 1.500 anys de vida monàstica i on viuen actualment vuit monjos dedicats a l’atenció del pelegrí, i finalitzaran la jornada preparant una ‘queimada’, beguda tradicional a base d’aiguardent d’orujo amb llimona i sucre.

Notícies relacionades

Amb el xef Pepe Solla, reconegut amb una Estrella Michelin, ‘Viajeros Cuatro’ visitarà una finca de bous a Recelle, on pasten 18 exemplars gallecs d’entre 1.500 i 2.000 quilos. Després de la visita, disfrutaran d’una mitjana a la graella a la lareira, cuina tradicional gallega, de la casa familiar del cuiner de Lugo Héctor López.

El camí continuarà cap a Portomarín, on viu la família Mato, dedicada des de fa tres generacions al turisme relacionat amb el Camí. Finalment, amb la ‘influencer’ María Rey, amb més de 90.000 seguidors a Instagram, l’equip del programa degustarà un pop ‘a feira’ a la Pulpería Ezequiel, a Melide, i el cremós formatge d’Arzúa.

Temes:

Cuatro