Polèmiques declaracions

Florentino Fernández, sobre el masclisme en la comèdia: «Si no hi ha més dones no és qüestió de sexes sinó de talent»

El còmic ha intentat disculpar-se a través d’un vídeo a les xarxes socials, en què assegura que advoca per la igualtat

Florentino Fernández, sobre el masclisme en la comèdia: «Si no hi ha més dones no és qüestió de sexes sinó de talent»
1
Es llegeix en minuts
Víctor Santos

Florentino Fernández es va convertir ahir en ‘trending topic’ després que comencessin a circular unes polèmiques declaracions sobre el masclisme al món de la comèdia. En una entrevista per al diari ‘El Mundo’, en què repassa la seva carrera com a humorista, Flo assegura: «Si no hi ha més dones no és una qüestió de sexes sinó de talent».

El còmic afirma que «és igual el sexe o la raça», i destaca per exemple que a Andalusia «hi ha un talentàs de l’hòstia perquè hi ha moltes hores de sol i un ambient de l’hòstia». «Si te’n vas a Dinamarca, no hi ha còmics, perquè està tot fosc i la gent està gairebé pensant només a veure què pot fer per no suïcidar-se, munten maquetes al saló o el que sigui. El que té talent, aflora», assegura.

Notícies relacionades

«Hem tingut grans còmiques en la història d’Espanya i si ara n’hi ha menys, doncs bé, tampoc hi ha còmics nens o avis», assegura Fernández, que posa èmfasi en «el talent» i afegeix: «El que passa és que cadascun després reivindica la seva història. «És que havien de contractar més dones». Bé, doncs si tenen talent que les contractin i, si no, doncs no. Igual que als homes».

Les seves paraules han causat la indignació de les xarxes en un moment en què el debat estava ja encès arran de les no menys polèmiques declaracions dels responsables de La Chocita del Loro, que van justificar de manera similar la falta de còmiques als seus xous. Ha sigut tan gran l’enrenou que Flo ha volgut demanar disculpes a les xarxes: «Per damunt de tot vull igualtat d’oportunitats per a còmics i per a còmiques. Sento aquest enrenou perquè jo no soc així», assegura en un vídeo.