Després de la seva detenció

Els famosos que han denunciat que José Luis Moreno els deu diners

Yolanda Ramos, Miguel Lago, Lydia Lozano, Miguel Poveda o Mónica Pont han fet públic que no van cobrar les participacions en algunes de les seves produccions

Els famosos que han denunciat que José Luis Moreno els deu diners

MEDIASET / RTVE

3
Es llegeix en minuts

La detenció de José Luis Moreno ha obert la veda perquè rostres molt coneguts de la música i la televisió parlin de les seves experiències laborals amb ell. De fet, en les últimes hores, Serafín Zubirri o Miguel Lago han denunciat públicament que mai van cobrar el caixet de les seves diferents col·laboracions algunes vegades. Repassem els famosos que han denunciat que José Luis Moreno els deu diners.

Yolanda Ramos

Yolanda Ramos va ser un dels primers rostres coneguts que va revelar públicament que mai va arribar a cobrar una participació en una de les produccions de José Luis Moreno. Per ser més exactes, l’actriu va parlar d’una quantitat de 25.000 pessetes de l’època en què va treballar en una de les gales de ‘Noche de fiesta’, una cosa que va ocasionar que l’empresari marxés del plató: «No l’acuso a vostè directament, però jo ho he viscut. Trucava i deia, com una innocent, ‘és que no m’heu pagat’. I em deien: ‘¿Què està dient? ¿Tu tens firmada alguna cosa?’. El mateix que m’ha dit vostè».

Miguel Lago

El col·laborador de ‘Todo es mentira’ va explicar aquest dimarts passat com va ser la seva experiència a ‘Esposados’, producció de Moreno en què va participar, però que tampoc va arribar a cobrar: «Durant un any i mig o dos s’enviaven mails de manera constant i mai se’n va respondre cap. La societat que era la productora desapareix i n’apareix una altra a la qual no pots reclamar. I arriba un moment, i és el cor de l’assumpte, en el qual la meva productora decideix protegir-me per dos motius: primer, perquè per un import de 1.500-1.600 euros, les despeses de denunciar són moltíssim més grans; i segon, no volien que el seu representat –que si ara soc l’última mona de la NASA, llavors encara més– fos el problemàtic, el que denunciava, el conflictiu».

Serafín Zubirri

Un altre dels rostres coneguts que també han denunciat que no han cobrat els seus treballs per a les produccions de José Luis Moreno és Serafín Zubirri. En les últimes hores, el músic i representant d’Espanya en les edicions d’Eurovision de 1992 i 2000 ha fet públic a ‘Sálvame’ i ‘Todo es mentira’ que encara no ha rebut els 1.800 euros del caixet que va negociar per actuar en un programa de Castilla-laMancha Televisión fa 12 anys: «No és una gran quantitat i per això no vaig emprendre cap acció legal, perquè em donaria més problemes que solucionis. En el meu cas va desaparèixer l’empresa Miramon, que és la que m’havia contractat, i no vaig poder exercir cap tipus de reclamació».

Lydia Lozano

Notícies relacionades

Aquest dimarts passat, Lydia Lozano també va recordar a ‘Sálvame’ que va participar en una de les produccions de Moreno, però mai li va ser remunerat: «No ho entenc. Vaig reclamar els diners, perquè ja havia treballat amb ell abans i no comprenia la situació. Si la gent deixés de pagar, jo no tindria la meva jubilació».

Mónica Pont

El cas de Mónica Pont és bastant diferents a la resta dels casos que s’han repassat en moment. L’actriu sí que li va reclamar a José Luis Moreno els 968 euros que li devia després d’haver col·laborat en una de les seves produccions audiovisuals durant el 2013: «Menys de 24 hores després de presentar-la, la productora es va posar en contacte ràpidament amb mi i em va dir que em pagarien, però que no seguís endavant amb la demanda. Finalment, vaig cobrar, però als dos anys».