El president demana disculpes de nou

RTVE va suspendre de sou i feina dos treballadors pels comentaris masclistes dels Goya

José Manuel Pérez Tornero va respondre en el Congrés per aquest assumpte i també a la baixada d’audiència de La 1

RTVE va suspendre de sou i feina dos treballadors pels comentaris masclistes dels Goya
1
Es llegeix en minuts

José Manuel Pérez Tornero va comparèixer ahir en el Congrés davant la Comissió Mixta de control parlamentari. El recentment nomenat president de RTVE va informar sobre la resolució de l’expedient disciplinari pels comentaris masclistes en els últims Premis Goya.

Pérez Tornero va demanar disculpes de nou i va explicar que hi ha hagut sancions d’ocupació i sou a dos treballadors: «Després de fer participar totes les instàncies pertinents, hem procedit en funció del reglament laboral que tenim a resoldre un expedient i aplicar unes sancions. La infracció greu té repercussió en suspensió d’ocupació i sou d’entre 3 i 15 dies. I la molt greu de 16 a 60 dies».

«De les dues persones implicades, a una li ha correspost la sanció greu i a l’altra molt greu», va dir el president, que va assegurar que« no n’hi ha prou amb això»: «Farem i ja estem elaborant un pla de formació intern perquè aquest tipus de clixés culturals s’ha d’anar resolent a poc a poc, amb pedagogia i esforç».

Un altre dels punts a tractar va ser la baixa audiència de La 1, que en l’última temporada ha arribat mínims mensuals a causa del mal funcionament de gairebé totes les seves franges horàries i a haver avançat el ‘prime time’. Tornero va assegurar que l’assumpte els «preocupa i ocupa», no obstant recorda que «fa molt poc vam anomenar el primer equip d’alta direcció».

Notícies relacionades

«El primer pas serà guanyar en credibilitat i reputació perquè RTVE tingui audiència. El problema és que corregir una deriva que va començar fa diversos anys ens costarà, serà difícil, serà lent, però ho aconseguirem», va afirmar amb rotunditat.

D’altra banda, el president va avançar: «Tenim una política de personal que suposarà un terç de la renovació del personal de la nostra empresa, una plantilla que està en l’entorn dels 55 anys de mitjana. La renovarem convocant més places, formant i fent que els que marxin no ho facin del tot, establint un nexe entre aquests i els que es queden a través de l’Institut RTVE».

Temes:

TVE