Fa balanç de l’any de pandèmia

Jordi Évole pregunta a Fernando Simón si és de dretes o d’esquerres: «Crec que se’m nota»

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries es va asseure a conversar un any després de declarar-se l’estat d’alarma

Jordi Évole pregunta a Fernando Simón si és de dretes o d’esquerres: «Crec que se’m nota»
1
Es llegeix en minuts

Fernando Simón es va asseure a conversar a ‘Lo de Évole’ un any després d’haver-se declarat l’estat d’alarma per la pandèmia. Des d’aleshores, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries s’ha hagut d’enfrontar a nombroses crítiques per la seva gestió de la pandèmia.

Évole va recordar quan el nom de Simón va començar a sonar amb més força fa un any, quan va afirmar que a Espanya només hi havia tres o quatre casos de coronavirus: «Podria haver sigut més prudent, però la situació va canviar quan hi va haver transmissió comunitària descontrolada al nord d’Itàlia». Simón es va adonar que calia actuar «entre el 9 i 10 de març», i així ho va fer saber a Pedro Sánchez, que recorda que va respondre «amb una respiració profunda».

Des de llavors, moltes han sigut les preguntes sobre l’epidemiòleg, com quina és la seva ideologia: «¿Fernando Simón és d’esquerres o de dretes?», li va preguntar Évole. «¿He de contestar?», va respondre, i va afegir: «Jo crec que se’m nota. Soc molt social. Hem de preocupar-nos per les persones que tenen necessitats. Hem d’evitar pensar que hi ha dos grups diferents: som una població. No entenc quan es veu els grups desfavorits com si fossin d’una altra espècie», va explicar.

Notícies relacionades

En aquesta línia, el periodista va voler saber també si li havien proposat anar en alguna llista electoral, i va contestar: «Però si poses les meves declaracions i soc un bocamoll». «No soc polític i no crec que ho sigui mai. Potser algú em proposa alguna cosa atractiva, però no ho crec», va afegir.

A més, Fernando Simón va assegurar que li agradaria tornar a l’anonimat: «M’agradaria que s’oblidessin de mi després d’això», va dir. Malgrat les seves aparicions en programes de televisió com el de Jesús Calleja, va descartar que faci ‘realities’: «No aniria a ‘realities’, però si algú m’ofereix fer una activitat que a mi m’agradi o que no pugui fer habitualment, doncs sí. Però a ‘realities’, no».