Encreuament de missatges

Ferreras respon a Aznar per l’11-M: «Va mentir i continua mentint, és un superb que va intentar enganyar-nos»

El presentador d’‘Al rojo vivo’ ha llançat un contundent missatge a l’expresident del Govern, al qual qualifica com un «mentider»

Ferreras respon a Aznar per l’11-M: «Va mentir i continua mentint, és un superb que va intentar enganyar-nos»
2
Es llegeix en minuts

L’entrevista de Jordi Évole a José María Aznar, que va aconseguir ahir a la nit una gran audiència a La Sexta, ha comptat també amb una important repercussió mediàtica. Durant la seva xerrada amb el presentador, l’expresident del Govern va defensar la seva gestió durant els atemptats de l’11-M i va llançar un dard a Antonio García Ferreras, que aquest matí ha respost des del seu programa. 

«Vostè aquell matí, entorn de les 13.00 hores, va trucar a directors de diari per dir-los que havia sigut ETA», va recordar Évole davant Aznar, que va assegurar que aquesta era «tota la informació que teníem». «El primer que surt a lamentar l’atemptat és Ibarretxe i el segon que surt és Rodríguez Zapatero. L’últim que surt és el Govern, perquè jo exigeixo que a mi se’m doni tota la informació i garanties que demostrin que aquesta sospita és així», va afegir. 

«Recordo molt bé la veu d’una persona en una emissora de ràdio dient que a davant tenia les fotos de tres dels terroristes d’ETA que havien atemptat. En aquesta casa és ben conegut», va deixar caure fent referència a l’actual presentador d’‘Al rojo vivo’, que en aquell temps dirigia la cadena SER. «Em recorda vostè a Pablo Iglesias quan assenyala periodistes», li va retreure Évole després d’escoltar aquest comentari.

Aquest matí, Ferreras ha reaccionat a l’entrevista de l’expresident amb un contundent missatge: «Aznar va mentir durant l’11 M. Va mentir llavors i continua mentint ara. Ho fa perquè és un mentider compulsiu. Potser no n’hi ha gaires que s’atreveixin a dir-l’hi a la cara». 

«Ho fa amb la cra dura d’un superb que va intentar enganyar tota una nació en un dels moments més tràgics. El que deia el seu equip en aquells terribles dies era que, si havia sigut ETA, sortien del mapa. Però si havien sigut els gihadistes, se n’anaven cap a casa», ha continuat dient el periodista, referint-se a unes paraules «que ha revelat un exministre del PP com és Margallo». 

Notícies relacionades

«Aquesta és la raó de tantes mentides, aquest intent de fe gegant que en aquells dies només buscava guanyar unes eleccions ocultant la veritat. Ocultant-la fins després de les eleccions, i les proves eren aclaparadores. Per això Aznar continua mentint», ha afegit. 

Respecte a la guerra de l’Iraq, Ferreras ha remarcat que «no hi havia armes de destrucció massiva com ens va intentar fer creure aquest denominat trio de les Açores». «Almenys, l’exprimer ministre britànic Tony Blair ha tingut la decència que no té Aznar i ha demanat perdó per aquesta falsedat que va justificar una guerra», ha apuntat abans de concloure: «Aznar i la mentida, units per sempre»