A ‘La Noche 24 Horas’

Diego Losada desmunta Ortega Smith amb dades reals sobre delinqüència

Diego Losada desmunta Ortega Smith amb dades reals sobre delinqüència
1
Es llegeix en minuts

Javier Ortega Smith acudia ahir a ‘La Noche 24 Horas’ del Canal 24 Horas de TVE després que Twitter decidís censurar un missatge de Vox per incitació a l’odi. El tuit del partit d’ultradreta venia a dir que els col·lectius d’immigrants magribins i musulmans «són responsables del 93% de les denúncies» per delinqüència.

«La majoria són procedents del Magrib. És la Catalunya que estan deixant la unànime indolència i complicitat amb la delinqüència importada. ¡Només queda Vox! Stop Islamització», expressava la formació de Santiago Abascal. Diego Losada, presentador de l’espai, va voler rebatre aquestes dades de Vox, que segons el diputat, «són públiques i no se les ha inventat Vox. Són del Ministeri de l’Interior», deia l’ultradretà».

«¿Per què no citen la font?», va preguntar el periodista. «Perquè és un tuit i potser qui l’ha redactat no ha posat la informació completa. I això sí que se’ls pot retreure», intentava defensar-se Smith. No obstant, Losada va voler donar-li les dades que l’equip del programa havia pogut ratificar: «En el cas dels menors infractors, el 77,3% van ser comesos per menors espanyols, el 22,7% per estrangers. I dades dels Mossos: les nacionalitats amb més nombre de detencions són l’espanyola, amb un 41%, la marroquina, amb un 16%, i la pakistanesa, amb un 7%. Vostès diuen que el 93%», seguia.

Notícies relacionades

«Això de jugar amb les estadístiques...... Si vostè em parla de dades globals sobre el total de la població, potser el percentatge és menor. Però quan treu el percentatge d’estrangers i sobre aquest percentatge calcula el nombre de denúncies canvia», argumentava com podia Smith.

«Tenim aquesta dada perquè hem fet el càlcul també. En el cas dels delictes sexuals, són responsables del 32,6%. És cert que és un percentatge alt perquè representen el 10%, però res a veure amb el 93% que diuen en el tuit que ha provocat la suspensió del seu compte», afegia el conductor.