A 'ANTENA 3 NOTICIAS'

L'explicació viral de Vicente Vallés sobre la baixada de l'IVA de les mascaretes

El periodista va assegurar que el Govern tenia permís per fer la rebaixa des de fa sis mesos

valles

valles

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Vicente Vallés ha tornat a colar-se en la llista de ‘trending topics’. El nom del periodista ha estat entre els temes més comentats de Twitter per la seva explicació sobre la baixada de l’IVA de les mascaretes, després que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, anunciés una rebaixa del 21% al 4% per tractar-se d’una despesa obligatòria i de primera necessitat.

«Feia setmanes que el Govern justificava la seva negativa en el fet que la Unió Europea no permetia abaixar l’IVA de les mascaretes, malgrat que diversos països comunitaris ja l’havien abaixat», va assenyalar el periodista a ‘Antena 3 Noticias’.

Adriana Lastra i José Luis Ábalos explicaven durant el matí de dimecres que Espanya encara no tenia autorització europea. No obstant, uns minuts després, Montero va anunciar en el Congrés la baixada de l’IVA: «Prenem aquesta decisió una vegada que la comissió europea ens va confirmar per escrit, ahir a la tarda, que no obrirà procediments d’infracció al nostre país per incomplir la directiva comunitària».

Notícies relacionades

No obstant, la informació que va oferir Vallés va ser molt diferent: «El Govern va rebre ahir una carta des de Brussel·les, però no és una autorització nova. La comissió europea es limita a recordar que sí que es pot abaixar l’IVA de les mascaretes perquè està permès des de fa mesos, com han fet altres països molt abans que Espanya».

«De fet, es pot abaixar l’IVA i fins i tot eliminar-lo des del 5 de maig», va continuar Vallés, que va mostrar el document emès per la Unió Europea fa ja sis mesos: «Es diu que no es multarà els països que prenguin aquesta decisió. És a dir, el permís com a tal, el Govern espanyol i tots els governs europeus el tenen des de fa sis mesos, no des d’ahir a la tarda».