XERRADA AMB PABLO MOTOS

Woody Allen a 'El hormiguero': «Pensava que al món hi havia un nombre limitat de tontos»

El director de cine va participar en el programa d'Antena 3 per presentar 'Rifkin's Festival', la seva nova pel·lícula

el-hormiguero

el-hormiguero

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Els espectadors d’‘El hormiguero’ van viatjar aquest dimecres fins a Nova York. Allà hi havia Woody Allen, que va acceptar la invitació del programa de Pablo Motos per presentar ‘Rifkin’s Festival’, el seu nou llargmetratge. Aquesta comèdia romàntica, que arriba als cines aquest divendres 2 d’octubre, narra la història d’un matrimoni nord-americà que queda enamorat del Festival de Sant Sebastià.

A més de parlar de la seva última pel·lícula, Allen va reconèixer que ha començat a pensar en la seva retirada com a director: «La meva pròxima pel·lícula serà la número 50 i és veritat que alguna vegada he pensat que ja en són bastantes. Caldrà veure com està el món quan faci aquesta pel·lícula, però si fos possible m’agradaria fer-ne una més. És cert que després em replantejaré les coses i veuré què passa».

D’altra banda, Allen va afirmar en el programa d’Antena 3 que no dona cap importància a les crítiques. «No he llegit ni una entrevista ni una crítica sobre mi des de fa 45 anys. No és que em senti vulnerable, però com menys pensis en la teva feina i en el que en pensin, millor serà», va apuntar l’escriptor, que va fer referència a la pel·lícula  ‘Gresoles’ de Charles Chaplin: «Deia que quan l’artista comença a pensar massa en la seva obra es perd. És millor treballar i no llegir sobre el meravellós o horrible que ets».

Notícies relacionades

Com era d’esperar, el coronavirus també es va colar en la conversa de Pablo Motos amb Woody Allen, que va definir la pandèmia com una «maledicció». «Fa mesos que estem confinats, no hem pogut anar a restaurants o a veure els amics, és una cosa espantosa. La cosa em temo que no canviarà fins que tinguem la vacuna i la gent se senti segura per sortir, anar al cine o als teatres», va assenyalar el director.

Allen va criticar el comportament que han tingut les persones que no s’han pres seriosament la malaltia: «M’ha sorprès quanta gent del món ha fet tant el ximple. Hauria sigut molt més lleu i molt més curta si tothom s’hagués comportat bé». «Pensava que al món hi havia un nombre limitat de tontos, no m’havia adonat que n’hi havia tants. Persones en llocs de lideratge, càrrecs intermedis i gent normal i corrent han empitjorat la cosa», va lamentar el novaiorquès, que, malgrat tot, es va mostrar optimista de cara al futur: «Estic segur que la vida tornarà a la normalitat».