A 'EL HORMIGUERO'

Mònica López, Himar González i Roberto Brasero alerten del canvi climàtic: «Madrid serà com Las Vegas»

Els presentadors de la informació meteorològica a TVE i Antena 3 van acudir al programa de Pablo Motos i van advertir sobre el perill de l'escalfament global

el-hormiguero

el-hormiguero

1
Es llegeix en minuts

‘El hormiguero’ va reunir aquest dimecres al seu plató els presentadors de la informació meteorològica de TVE i Antena 3. Mònica López, conductora d’‘El tiempo’ a La 1, es va unir a Roberto Brasero Himar González per parlar d’un dels temes que més preocupen en l’actualitat: el canvi climàtic. 

«Si continuem així, ¿què passarà amb la costa del Mediterrani d’aquí 30 anys?», va preguntar Pablo Motos als seus entrevistats. Sense dubtar-ho ni un moment, López va assegurar que «el 80% del territori espanyol corre el risc de desertificar-se». «Són dades, és així. Vam fer un estudi i ens va sortir que, el 2050, Madrid serà com Las Vegas. I no pels casinos», va afegir. 

«Las Vegas és una ciutat que és al mig del desert i fa una calor horrible. Madrid seria així», va explicar la meteoròloga de la televisió pública, que va remarcar que «Espanya és un país molt vulnerable al canvi climàtic i no s’ha de prendre a broma». 

«Espanya està en risc de ser un desert»

Himar González, per la seva banda, va recolzar les paraules de la seva companya i va explicar que la zona més vulnerable és el nord de l’Àfrica. Per proximitat, el nostre país també entraria en aquesta zona de perill: «No ens en quedarà cap altre remei, el 80% estarà en risc de convertir-se en un desert si no fem alguna cosa de seguida»

Notícies relacionades

«Això ja ho estem veient ara, ho estem explicant diàriament en aquest hivern que no sembla que ho sigui. Estem tenint un mes de febrer amb temperatures tres graus per sobre de la mitjana», va incidir Roberto Brasero. 

Reprenent la pregunta que els havia fet Motos, el presentador d’Antena 3 va recalcar els «fenòmens extrems de les pluges» que s’estan produint al Mediterrani. «Ho estem vivint amb DANAs, gotes fredes, amb aquestes imatges dels passejos marítims devastats», va recordar Brasero, que va apuntar que «això abans era normal en una època de l’any, però ara s’està estenent a altres èpoques de l’any i no és habitual». 

Temes:

El hormiguero