TERCERA TEMPORADA

'Maestros de la costura' torna a TVE-1: dotze nous aprenents en una edició que aposta per la sostenibilitat

El 'talent show' torna al 'prime time' de TVE-1 el pròxim dilluns 27 de gener

maestros-de-la-costura

maestros-de-la-costura

3
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

TVE estrena el dilluns 27 de gener, a partir de les 22.30 hores, la tercera edició de ‘Maestros de la costura’. El ‘talent show’ tornarà a comptar amb Lorenzo Caprile, Alejandro G. Palomo i María Escoté com a membres del jurat d’una temporada que rebrà dotze nous aprenents, entre els quals hi ha un ‘heavy’ que treballa com a ajudant de modista en un taller de vestits de núvia, una estudiant xinesa que porta tres anys a Espanya i un ‘skater’ patronista

Al capdavant de ‘Maestros de la costura’, que ha batut rècord de participació amb més de 13.000 persones al càsting, hi continuarà havent Raquel Sánchez Silva. «Arriba un perfil d’aprenent més preparat i que ho viu amb més professionalitat», ha assegurat la presentadora sobre el nou grup de concursants. En aquesta línia, ha expressat que el jurat «ha disfrutat perquè hi ha una base d’aprenents més importants». «Des del primer programa hi ha coses brutals», avança en la roda de premsa, a la qual ha assistit YOTELE. 

«Disfrutem més que els aprenents», confirma per la seva banda Palomo, que assegura que no senten cap mena de pressió a l’hora de «sortir a la tele». «El més bonic de tot això és que vam començar amb una idea de cada aprenent i han girat la truita», assenyala el dissenyador, que revela alguna novetat de la competició: «Hem posat èmfasi en la sostenibilitat i en la limitació de recursos. Han d’entendre que a la vida real passa el mateix»

María Escoté considera que serà «una bona temporada perquè hi ha molta varietat i competitivitat». «Han sigut molt amics, però des que van entrar tenien clar que volien guanyar», remarca. Lorenzo Caprile, que defineix la tercera edició de ‘Maestros de la costura’ com «absolutament meravellosa», assegura que hi ha més complicitat entre el jurat: «Ja no necessitem ni paraules, només amb mirar-nos sabem per on van les coses». A més, també incideix en la importància de conscienciar des del programa: «La indústria de la moda és la segona més contaminant». 

‘Maestros de la costura’ tindrà ‘crossover’ amb ‘Masterchef’

Toñi Prieto, directora d’entreteniment de TVE, afirma que ‘Maestros de la costura’ és «un orgull per a la indústria tèxtil» i reconeix que «com a televisió pública estem molt orgullosos». Macarena Rey, directora executiva de Shine Iberia, explica que aquest ‘talent show’ és «una aposta sòlida», i avança que hi haurà un ‘crossover’ amb ‘Masterchef’: «Pepe farà un encàrrec». 

D’altra banda, Rey no descarta la producció d’una edició amb famosos, però reconeix que és «més difícil» que en altres programes com ‘Masterchef’: «S’haurien de trobar ‘celebrities’ que hi estiguessin disposades; no és el mateix cosir que cuinar». No obstant, revela que algun famós sí que hi ha mostrat interès». 

Notícies relacionades

L’aspirant que aconsegueixi assimilar totes les lliçons i demostrar el seu do aconseguirà el maniquí d’or, 50.000 euros en metàl·lic i un curs de formació especialitzada en Disseny de Moda al Centre Superior de Moda de la Universitat Politècnica de Madrid. 

Aposta per la sostenibilitat i el reciclatge

En aquesta edició hi ha una aposta clara per la sostenibilitat, pel reciclatge i la roba de segona mà, l’únic camí per reduir l’impacte negatiu que la moda provoca al planeta. «És el missatge que ha de calar. És més responsable comprar una peça bona que cent draps que llences la setmana següent», assenyala Caprile. María Escoté, una visionària, ja ho va fer en la seva última desfilada a MBFW Madrid, on va presentar un exercici fantàstic de reciclatge. «És vital promoure una indústria circular, però en tots els sectors. Volem posar molta èmfasi en aquest tema i no permetrem que els aprenents llencin ni 5 centímetres de tela».