SEGUIMENT ESPECIAL

Així serà la cobertura televisiva de l'exhumació de Franco

TVE ofereix a tots els mitjans el senyal institucional complet i realitzat de l'exhumació del dictador

franco

franco

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

La televisió s’aboca durant el matí de dijous amb l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos i la seva posterior arribada al cementiri de Mingorrubio, a El Pardo (Madrid). RTVE oferirà el senyal institucional als mitjans i allargarà la durada de ‘Los desayunos’,mentre que La Sexta ha programat l’especial ‘ARV: objetivo la exhumación’. A Antena 3 i Telecinco, ‘El programa de Ana Rosa’ ‘Espejo público’ estaran pendents del trasllat des de primera hora del matí. 

TVE: senyal institucional i especial de ‘Los desayunos’

RTVE ofereix a tots els mitjans de comunicació el senyal institucional complet i realitzat de l’exhumació de les restes de Franco de la Basílica del Valle de los Caídos i la seva arribada al cementiri de Mingorrubio (El Pardo), on serà enterrat.

La Corporació pública ho transmetrà amb una unitat mòbil tipus F, dotada de 14 càmeres, des del moment en què surti el fèretre fins a l’enlairament de l’helicòpter que es dirigirà a El Pardo.

L’aterratge es cobrirà amb una unitat mòbil dotada de 3 càmeres. RTVE tindrà situada una altra unitat mòbil amb 5 càmeres a l’exterior del cementiri, mentre que l’enterrament es realitzarà en la més estricta intimitat familiar.

‘Los Desayunos de TVE’,amb Xabier Fortes al capdavant, prolongarà la seva durada per oferir una edició especial durant tot el matí, que s’emetrà en simultani per La 1 i el Canal 24 Horas.

La Sexta aposta per ‘Al rojo vivo: objetivo la exhumación’

La Sexta també realitzarà un seguiment especial de l’exhumació de les restes del dictador. A partir de les 09:30 hores, la cadena d’Atresmedia emetrà l’especial ‘ARV: objetivo la exhumación’,dirigit i presentat per Antonio García Ferreras.

La taula d’anàlisi del programa estarà composta per l’advocada i fundadora d’Esquerra Unida (IU) Cristina Almeida, l’exjutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón, l’hispanista Ian Gibson, el politòleg Pablo SimónAngélica Rubio (directora d’‘El Plural’), la periodista María Esperanza Sánchez i el periodista de ‘La Sexta Notícias’ José María Rivero, entre d’altres.

El programa analitzarà i informarà sobre l’exhumació de les restes de Franco, pocs dies abans del 44è aniversari de la seva mort, el 20 de novembre.

Telecinco i Antena 3 retransmetran l’exhumació

Notícies relacionades

Telecinco manté la seva programació habitual amb ‘El programa de Ana Rosa’ des de primera hora del matí, que estarà molt pendent de tot el que passarà al Valle de los Caídos i a Mingorrubio amb imatges en directe i una taula d’anàlisi. ‘Ya es mediodía’ també n’informarà a partir de les 13:30 hores amb Sonsoles Ónega al capdavant. 

‘Espejo público’ també s’afegeix a la cobertura especial de l’exhumació de Franco des de les 09:00 hores. L’espai presentat per Susanna Griso emetrà el senyal institucional i debatrà sobre aquest assumpte durant tot el matí.