DUR EDITORIAL

Paco González carrega contra Xavi i Guardiola després de la sentència del procés: «Són uns llepaxeics»

El director de 'Tiempo de juego' va realitzar una extensa reflexió i va carregar contra els dos futbolistes

paco-gonzalez

paco-gonzalez

3
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

‘Tiempo de juego’ va arrencar aquest dimarts a la COPE amb una extensa i contundent reflexió de Paco González, que va arribar a convertir-se en ‘trending topic’ a les xarxes socials. Al seu editorial, el periodista i director del programa es va dirigir a Xavi Hernández i Pep Guardiola per les seves reaccions després de conèixer-se la sentència del procés. Mentre que el primer va dir que era «una vergonya», el segon va demanar «socors internacional». 

«Avui juga Espanya i si guanya ens n’alegrem i si palmem ens fa molt mal perquè mola veure triomfar els teus i et fa mal veure’ls patir, es diguin Nadal, Alonso, Gasol o les nostres seleccions», va començar dient González en l’espai radiofònic abans d’afegir que «l’esport espanyol parla molt bé d’Espanya, però alguns esportistes no»

«El Barça va fer un comunicat, que a alguns els ha ofès, però no m’ha estranyat amb les pressions que té la junta directiva per part dels independentistes [...] Es pot navegar entre dues aigües, com Piqué, que creu que cal dialogar però diu que vol que Espanya guanyi la seva Copa Davis. Té la seva opinió, però no desqualifica a Espanya», va assenyalar. 

D’altra banda, González va remarcar que «no passa res per criticar Espanya» i va enumerar alguns dels «molts defectes» del país i «coses que cal millorar». «Salaris, que tinguem la mateixa educació, impostos i medicina a les Comunitats Autònomes i millors polítics. Elegim polítics perquè es barallin ells i arribin a acords, però ens envien a nosaltres a barallar-nos, aquesta és la classe política que tenim», va lamentar. 

Paco González: «Tots dos es van vendre al petrodòlar»

En el seu monòleg, González va voler incidir que «Espanya no és un país de pa sucat amb oli que es pugui difamar». Va ser llavors quan es va dirigir directament a Xavi i Guardiola, a qui va definir com «dos futbolistes impressionants» abans de carregar contra ells: «Sabran el mateix de dret que jo, s’hauran llegit la Constitució i el Codi Penal les mateixes vegades que la guia de telèfons d’Estocolm o el Codi d’Amurabi». 

«Pretenen corregir jutges i persones que han estudiat tota la seva vida, que es perfeccionen diàriament i que cada dia estudien més. Si vols parlar d’això, haver estudiat», va dir el periodista, que va continuar: «El problema és que Xavi parla de vergonya i Guardiola demana socors internacional, deixant la imatge d’Espanya per terra i reescrivint la nostra història». 

«Si Xavi i Guardiola són independentistes, magnífic, ningú pot convèncer ningú amb el sentiment, però que no difamin. Que defensin les seves idees sense insultar els altres. A mi i a molts espanyols ens sembla que ens estan insultant quan difamen als nostres país», va assegurar González abans d’afirmar que «tots dos es van vendre al petrodòlar de Qatar»

Notícies relacionades

«N’hi ha que prostitueixen el seu cos i, d’altres, la seva opinió. Xavi diu que a Qatar es viu millor que a Espanya, però jo no ho sé, potser té raó. Viu allà perquè passant-hi més de mig any no es paguen impostos, un exemple de compromís amb Catalunya [...], no els he vist reclamar que et puguin caure tres anys per tenir relacions homosexuals i per la falta de democràcia; no hi ha ni eleccions ni partits polítics», va comentar. 

«Cadascú es guanya les garrofes com pot, però si t’has venut al petrodòlar, com Xavi i Guardiola, no donis lliçons morals, ni una més, sisplau, no difameu més Espanya; seguiu fent les vostres coses. Xavi i Guardiola, sou uns llepaxeics; continueu llepant. M’és igual que em diguin fatxa, m’és igual, ja em van dir roig. Que no tornin a difamar Espanya; llepaxeics», va finalitzar.