13 d’ag 2020

Anar al contingut

CONDEMNA

'El jefe infiltrado' perd la batalla judicial contra una cadena de perruqueries

La productora del programa, Eyeworks, va demandar el 2014 Spejos per retirar-se d'una gravació

Redacción Yotele

'El jefe infiltrado' perd la batalla judicial contra una cadena de perruqueries

Cop judicial per a ‘El jefe infiltrado’, un dels formats més exitosos de laSexta, després que l’Audiència Provincial de Madrid li hagi donat la raó a la cadena de perruqueries Spejos en el litigi que mantenia amb Eyeworks, productora del programa. La responsable de l’espai, condemnada a pagar els costos judicials, va denunciar el 2014 la coneguda empresa després que aquesta decidís abandonar les gravacions quan ja havien començat. 

El motiu pel qual Spejos va decidir suspendre el rodatge no va ser cap altre que els danys que podria patir la seva imatge. Segons fonts judicials recollides per ‘ABC’, l’empresa va al·legar que el programa «no pretenia transmetre la vida real de la franquícia, sinó que van teatralitzar o van guionitzar les intervencions dels treballadors». 

Tal com informa aquest mitjà, Eyeworks li va reclamar als tribunals 53.366 euros a la perruqueria per danys i perjudicis, degut «al cost de la preproducció, producció, així com del canvi de programació de la gravació de la resta dels capítols del programa». 

Però l’Audiència Provincial estima en la seva sentència que el contracte que havien firmat les dues parts era un principi de col·laboració «per a la gravació d’un programa de telerealitat, basat en la vida real i quotidiana de l’empresa», i remarca que la perruqueria «no percebia cap remuneració» més enllà de la promoció que es generés en el programa. 

«El guionatge i existència d’escenes fictícies per la productora, que han quedat plenament acreditades, perjudicials per a la demandada i la seva imatge, excedeix de la línia editorial de l’actora/productora a la qual el contracte no l’autoritzava, i que van donar lloc a l’incompliment contractual de la productora i va justificar plenament l’abandonament per part de la demandada la gravació», recull la sentència. 

Temes: La Sexta