NOVA SÈRIE DE TVE

'Néboa', a punt de finalitzar el rodatge: "És un 'thriller' que retrata una Galícia sense tòpics"

La ficció protagonitzada per Emma Suárez i Isabel Naveira acabarà les seves gravacions els pròxims dies

neboa

neboa

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

'Néboa', una de les grans apostes de TVE en el camp de la ficció per a la pròxima temporada, està a punt de finalitzar el seu rodatge a la costa nord de Galícia i els seus responsables han fet balanç després de quatre mesos de feina en localitzacions naturals. 

La sèrie, protagonitzada per Emma Suárez i Isabel Naveira, narra el compte enrere de la Mónica i la Carmela, dues investigadores de la Guàrdia Civil que proven d’evitar que l’Urco continuï matant durant la celebració del carnaval gallec.

Emma Suárez i Isabel Naveira, protagonistes de 'Néboa'. / RAÚL TEJEDOR (RTVE)

Un ‘thriller’ "diferent"

“És gairebé un estat d’ànim. És un ‘thriller’ diferent, amb un punt fantàstic i personatges mitològics que augmenten el seu atractiu”, ha assenyalat Mar Díaz, productora executiva de TVE. També destaca el “potent tractament visual” de la sèrie i el seu rodatge en “exteriors naturals que acaben sent opressius” i que contribueixen a l’“aura de misteri”.

Fernanda Tabarés, productora executiva de Voz Audiovisual, productora de 'Néboa', explica que “és una història singular amb una forma particular d'explicar-la” i que retrata “una Galícia sense tòpics”.“L’acció transcorre durant l’‘entroido’, el carnaval que beu de la tradició gallega”, afegeix.  Així mateix, assenyala la feina de recerca de localitzacions naturals a la costa de cap Ortegal per crear “un territori imaginari” amb un gran pes en la història. 

L’elenc artístic de 'Néboa'. / raúl tejedor (RTVE)

Les localitzacions de 'Néboa'

Rodada en exteriors naturals, destaquen enclavaments com cap Ortegal, O Barqueiro, Ortigueira, Cariño o Estaca de Bares, el punt més septentrional de la península Ibèrica i que marca la unió entre l’oceà Atlàntic i el mar Cantàbric, un escenari que atorga "una atmosfera especial" a aquest ‘thriller’ ambientat a l’illa fictícia de Néboa.

'Néboa', a punt de finalitzar el seu rodatge a Galícia. / RAÚL TEJEDOR (rtve)

Notícies relacionades

També tenen un paper destacat altres localitzacions d’interior com la fraga de Cecebre, el sanatori d’Oza i San Sadurniño, on es localitzen les cases dels personatges protagonistes.

Un altre dels reptes per a la producció de la sèrie és la recreació de l’illa fictícia de Néboa, segons informa TVE en una nota de premsa. Per a això, i amb l’objectiu d’oferir més realisme, l’equip de la sèrie ha filmat amb dron gran quantitat de plans aeris de la costa gallega per recrear l’illa de forma digital utilitzant l’orografia de la zona.

L’equip de 'Néboa' durant el rodatge de la sèrie. / RAÚL TEJEDOR (RTVE)

Temes:

TVE