SEGUINT CONSELLS MÈDICS

Netflix elimina la polèmica escena del suïcidi de Hanna Baker en 'Por 13 razones'

La plataforma ha pres la decisió d'editar les imatges més gràfiques de l'impactant final de la primera temporada

20190716 445966 por13rzonese 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Amb la tercera temporada de 'Por 13 razones’ a punt d’estrenar-se, Netflix ha decidit eliminar una de les escenes de la sèrie que més polèmica ha generat des de la seva estrena el 2017. Els espectadors que vegin l’últim capítol de la primera temporada de la ficció ja no seran testimonis del suïcidi deHannah Baker, personatge interpretat per l’actriu Katherine Langford.

En un comunicat, Netflix explica que ha retallat l’escena en qüestió seguint els consells de "metges experts" com ara Christine Moutier, metge en cap de la Fundació Americana per la Prevenció del Suïcidi: "Junt amb el creador, Brian Yorkey, i els productors, hem decidit editar l’escena de la primera temporada en la qual Hanna es treu la vida".

D’aquesta manera, en l’esmentat episodi ja no apareixen les gràfiques imatges en què Hannah es posava a la banyera i es tallava les venes, que, junt amb altres moments de la sèrie, van ser objecte de nombroses crítiques i queixes per part d’associacions i fins i tot d’experts en salut mental. Ara, en el seu lloc, el personatge de Langford mira el seu reflex en un mirall i la seva mare se la troba sense vida després d’una el·lipsi.

Notícies relacionades

"Hem sentit que ‘Por 13 razones’ ha animat molta gent jove a iniciar converses sobre temes delicats com la depressió i el suïcidi per aconseguir ajuda, en moltes ocasions, per primera vegada", afegeix Netflix en el comunicat, en el que assegura que han tingut en compte "el debat" que existeix entorn de la ficció.

Aquesta mesura ha rebut el vistiplau de nombroses associacions relacionades amb el suïcidi, que han tret un comunicat conjunt en què recolzen que l’escena hagi sigut editada. "Aquest canvi positiu assegura que ‘Por 13 razones’ continuarà animant a conversar obertament sobre salut mental i prevenció del suïcidi, així com a mitigar el risc al qual s’enfronten els espectadors més joves i vulnerables", han assenyalat.

Temes:

Netflix