ANÀLISI YOTELE

'Supervivientes', l'últim intent de Mediaset per aixecar les audiències de 'MYHYV'

El 'dating show' de Cuatro aprofita algunes de les trames del 'reality show' per nodrir-se de nous continguts

supervivientes

supervivientes

3
Es llegeix en minuts
Sergio L. Merillas

La televisió transversal ha arribat a Mediaset. O dit d’una altra manera, ‘Supervivientes’ha arribat a Cuatro per impulsar les seves audiències. El ‘reality show’ de Telecinco, que aquest any ha generat més expectació que mai per un potent càsting en què destaca el nomd’Isabel Pantoja, també ha aterrat a la cadena vermella amb una gala en el ‘prime time’ dels dimarts capitanejada perCarlos Sobera.

Però aquesta no és l’única tàctica utilitzada pel grup de Paolo Vasile en relació amb l’emissió del ‘reality’ d’aventura. Els resums diaris també han desembarcat per primera vegada a Cuatro amb Lara Álvarez com a presentadora, però a més, les trames protagonitzades pels supervivents també han arribat a un dels formats amb menys audiència del canal: ‘Mujeres y hombres y viceversa’.

De fet, fins i tot abans de l’arrencada oficial de la competició, el ‘dating show’ va mostrar en exclusiva algunes imatges dels primers dies de la preconvivència entre els concursants, amb el conflicte entre Violeta i Carlos LozanoVioleta Carlos Lozano un dels episodis més destacats que es van produir en aquell temps. Precisament, la jove és la concursant que, a causa del seu passat com a tronista, més contingut li ha donat a ‘Mujeres y hombres y viceversa’. Un format que durant les últimes setmanes ha convertit part de la seva escaleta en un debat més de ‘Supervivientes’. 

Violeta, la representació de ‘MYHYV’ a Hondures

Violeta va viatjar a Hondures deixant a Espanya la seva parella, Julen, a qui va conèixer en el format de Bulldog, empresa que també s’encarrega de la producció de ‘Supervivientes’. A les paradisíaques platges hondurenyes, la jove va congeniar des del primer moment amb Fabio. I entre flirteig i flirteig, el seu nòvio ha sigut testimoni al plató de ‘MYHYV’ de la bona sintonia que ha anat creixent entre tots dos.

Amb l’abandonament forçós de Violeta a causa de “motius personals” dels que no ha volgut donar més detalls, almenys de moment, el programa presentat per Toñi Moreno tindrà molt contingut per abordar durant les pròximes setmanes. Es desconeix el paper que jugarà Julen a partir d’ara en els espais de Mediaset després d’haver sigut testimoni de tots els moviments de la seva parella a l’illa. ¿Donarà la cara o guardarà silenci?

La participació d’exconcursants de ‘Mujeres y hombres y viceversa’ a ‘Supervivientes’ no és cap novetat; de fet, el ‘dating show’ s’ha convertit en una pedrera de participants potencials del reality. Rafa Mora, Tamara Gorro, Tony Spina, Suhaila Jad o la fugaç Oriana Marzoli són altres dels ‘viceversos’ que s’han llançat a l’aventura en edicions anteriors. En l’actual, a més de Violeta, també participa Albert Álvarez.

Toñi Moreno, col·laboradora estrella a ‘Tierra de Nadie’

El dimarts 30 d’abril, Carlos Sobera va debutar al capdavant de ‘Tierra de Nadie’, una gala que arrenca a Telecinco i finalitza a Cuatro. Una de les grans sorpreses se situava a la butaca de tertulians, on es trobava Toñi Moreno. L’andalusa es va estrenar com a col·laboradora de ‘Supervivientes’ a causa de la seva condició de presentadora de ‘MYHYV’,ja que ella, per raons òbvies, és qui coneix millor concursants com Violeta i Albert.

Amb aquests moviments, Mediaset dona encara més visibilitat a ‘Mujeres y hombres y viceversa’,que de moment, no ha millorat substancialment les malmeses dades d’audiència que té diàriament a la franja matinal de Cuatro.

Tan sols ha destacat en la seva emissió del 26 d’abril, un dia després de l’estrena de ‘Supervivientes’, quan va arribar un 5,7% de quota de pantalla i 238.000 espectadors. Des d’aleshores, ha superat el 4% en la majoria de les seves emissions i el 5% en dues d’aquestes.

El fitxatge de la ‘supervivent’ María Jesús Ruiz

Notícies relacionades

A més, ‘Mujeres y hombres y viceversa’ ha incorporat aquesta setmanaMaría Jesús Ruiz com a nova ‘opinionista’.Tot i que la model se suma per donar consells i aportar la seva visió sobre les aventures amoroses dels protagonistes del ‘dating show’, la seva experiència com a ‘supervivent’ (va participar en l’edició de 2018) també li servirà a l’hora de comentar els vídeos que arriben directament des d’Hondures.

Amb tots aquests elements, ‘Mujeres y hombres y viceversa’ intenta atreure el públic de ‘Supervivientes’, que a les gales setmanals arrasa amb més del 30% de quota de pantalla, superant la barrera dels 3 milions d’espectadors. No obstant, de moment, les dades del programa en què l’amor és protagonista no s’han beneficiat massa. ¿Aconseguirà esgarrapar alguna dècima més durant les pròximes setmanes?