EN UN ESPOT

Carlos Sobera revela com li van diagnosticar diabetis: "És un enemic silenciós al qual s'ha de combatre"

Coincidint amb el Dia Mundial de la Diabetis, el presentador ha protagonitzat un espot per conscienciar la societat

carlos-sobera

carlos-sobera

1
Es llegeix en minuts
REDACCIÓN YOTELE

Aquest dimecres 14 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Diabetis, una malaltia que afecta més de 5 milions de persones a Espanya i més de 425 milions a tot el món. Per conscienciar la societat sobre la importància dels hàbits saludables en la seva prevenció, Carlos Sobera ha protagonitzat un espot presentat aquest matí en el qual narra com li van diagnosticar la seva diabetis fa sis anys.

"El destí va trucar a la meva porta, vaig haver de fer-me una analítica i als quatre dies de fer-me-la em van dir que tenia el sucre a 300, una barbaritat. Em vaig posar a règim estricte aquell dia, i a la nit vaig anar a urgències. Em van confirmar que era diabètic tipus 2 i a partir d'allà vaig començar a actuar en conseqüència", relata el presentador de 'First dates' a l'anunci en el qual ha participat de manera altruista.

Notícies relacionades

Sobera revela, a més, com va canviar el seu estil de vida a partir de llavors: "Quan et diagnostiquen la malaltia, et diuen que aparentment no té simptomatologia però que va produint els seus efectes. Cal mirar el ronyó, l'ull... Cal cuidar-se. Em vaig aprimar molt, vaig canviar els meus hàbits alimentaris. Vaig introduir una mica d'exercici físic i teatre, perquè se sua molt."

"Aquest estiu vaig tenir un abscés provocat per una fístula, i com que soc diabètic tipus 2 em van haver d'intervenir d'emergència", recorda el presentador, que després de ser operat va gravar un missatge a Instagram per tranquil·litzar els seus seguidors. "La diabetis és un enemic silenciós que cal combatre sempre, no pots descuidar-te ni un segon. Des del punt de vista emocional, estàs en guàrdia", assegura.