Els treballadors reaccionen a la notícia

¿La fi dels divendres negres? El Govern aprova per decret la renovació transitòria de RTVE

isabel-cela

isabel-cela
el-gobierno-renueva-rtve-por-real-decreto

/

1
Es llegeix en minuts
Redacción

El Govern ha anunciat aquest divendres, 22 de juny, l’aprovació d’un decret llei per a la renovació "urgent i transitòria" del Consell d’Administració i del president de RTVE. Aquesta decisió arriba davant la necessitat d’un relleu després del final del mandat de José Antonio Sánchez, mentre s’acaben de perfilar els detalls del concurs públic que servirà per designar el nou màxim responsable de la televisió i ràdio públiques.

La ministra portaveu, Isabel Celaá, ha assenyalat en roda de premsa després del Consell de Ministres que en el termini d’un mes serà nomenat el nou president de RTVE i tot el Consell d’Administració. Segons ha explicat, el Congrés i el Senat hauran d’elegir en quinze dies els deu membres del consell.

D’entre ells sortirà el nou president provisional, que es mantindrà en el càrrec fins que el definitiu sigui designat per aquest concurs. D’aquests deu consellers, sis seran elegits al Congrés dels Diputats amb majoria de dos terços; però si en el termini de 48 hores no s’aconseguissin, es faria per majoria absoluta.

Notícies relacionades

“Espanya mereix tenir uns mitjans públics de comunicació que no estiguin al servei de cap ideologia, per molt legítima que sigui", ha remarcat Celaá en la roda de premsa. Però, a més, ha fet una afirmació que no ha satisfet gaire els treballadors i treballadores de RTVE: "S’acaben els divendres en negre".

En xarxes socials, i en plena novena jornada dels divendres negres, el compte de Twitter @mujeresRTVE ha reaccionat amb contundència a la declaració de la ministra: "Els divendres negres s’acabaran quan ho decidim els treballadors. Per això avui continuem així, de dol". "Perquè hi continua havent motius. Per això continuem de negre", recull un altre missatge.