Troba el teu habitatge a barcelona

segons IDEALISTA

RTVE manté a la venda 28 immobles per 20 milions d'euros

L'ens públic ha decidit vendre directament i de forma individualitzada aquest patrimoni

idealista

idealista

2
Es llegeix en minuts

La Corporació RTVE manté a la venda 28 immobles, entre oficines, locals, naus i fins i tot pisos, per més de 20 milions d’euros, segons informa Idealista. Es tracta d’immobles que serveixen d’estudis de la ràdio i la televisió pública o estan llogats. El principal actiu en l’actualitat és un pis dúplex a València que s’ofereix per cinc milions d’euros. L’ens públic intenta des del 2013 vendre els seus actius immobiliaris com a mesura per pal·liar els efectes de la crisi econòmica. La Corporació RTVE es va unir a altres empreses públiques en la seva desinversió immobiliària, tal com han fet els diferents ministeris o Patrimoni Nacional. En un primer moment va contractar els serveis de la consultora KPMG per vendre una trentena d’actius en lots. Ara la Corporació RTVE ven directament els immobles a Idealista de forma individualitzada.

Després de més d’un lustre de vendes, en l’actualitat compta amb 28 immobles repartits per tot Espanya, en què es pot destacar un pis dúplex a prop de l’Ajuntament de València que s’ofereix per cinc milions d’euros, i que actualment és seu de l’emissora de RNE. A més, posa a la venda altres pisos a Tarragona, Terol i altres localitats que no tenen la capitalitat provincial com Talavera de la Reina, Jerez de la Frontera o Monforte de Lemos. En la majoria, malgrat que actualment estan preparats per allotjar els estudis de ràdio o televisió tenen la possibilitat de transformar-se en vivendes.

Altres immobles destacats són les oficines a Saragossa, situades al passeig de la Independència i a l’edifici que va acollir l’Expo 2008, i que es venen per 2,6 milions i 2,2 milions, respectivament. S’ofereixen altres oficines a Santander, Pamplona, Tarragona, Mèrida, Elx i Torrelavega.

L’ens confirma que ha venut dos locals a Madrid, un a la zona de Gaztambideque partia de gairebé 430.000 euros, i un altre, a la zona de Campamento, per un preu de sortida de 178.200 euros. Hi ha un altre local a la capital entre els més destacats que es ven per gairebé 917.000 euros al barri de Castella.

Però no són els més cars. A Múrcia, ven per 1,6 milions d’euros el local que ocupa actualment Onda Regional Murcia en règim de lloguer a la zona de San Andrés. Un altre dels locals destacats és la seu de RTVE a Valladolid, que es ven per sobre del milió d’euros.

Notícies relacionades

Entre els immobles més singulars a la cartera de la corporació pública hi ha uns terrenys al Parc Balear d’Innovació Tecnològica (ParcBit) de Palma, per 544.000 euros, i un edifici històric de Santa Cruz de Tenerife que RNE comparteix amb la Viceconselleria de Turisme del Govern de les Canàries, a la venda per 1,8 milions d’euros.

Durant tots aquests anys, la venda més sonada de RTVE va ser la dels històrics estudis Buñuel de Madrid el 2014 a la promotora Pryconsa per uns 35,2 milions d’euros. En l’actualitat, l’empresa ven l’obra nova amb totes les qualitats en una urbanització amb places de garatge, piscina, gimnàs, pista de pàdel i jardins. Els àtics es venen per entre 2,2 milions i 2,5 milions d’euros. També hi ha la venda pisos per 1,1 milions d’euros.