Organització municipal

El primer ple de Vilanova i la Geltrú condemna un atac homòfob ocorregut durant el Festival Vida

El primer ple de Vilanova i la Geltrú condemna un atac homòfob ocorregut durant el Festival Vida

AJUNTAMENT DE VILANOVA I LA GELTRÚ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal ordinari d’aprovació del cartipàs municipal de Vilanova i la Geltrú, celebrat aquest dilluns, va incloure un punt inesperat a l’ordre del dia. Es va tractar de l’adhesió al manifest institucional del Dia de l’Orgull LGTBI+, que, a més, va donar peu que l’alcalde, Juan Luis Ruiz (PSC), expressés la seva condemna al respecte d’un atac homòfob ocorregut al càmping Vilanova Park durant la celebració del Festival Vida. Les víctimes van ser el periodista Xavi Pardo, que va explicar el cas a les xarxes socials, i la seva parella.

«Vilanova i la Geltrú és un municipi antifeixista on no hi ha lloc per a cap acte d’odi ni d’intolerància», va afirmar Ruiz. «Davant l’avenç del discurs de l’extrema dreta, aixequem la veu per defensar els drets humans, la igualtat i la llibertat de totes les persones», va sentenciar l’alcalde.

Cartipàs municipal

La resta del ple es va desenvolupar amb normalitat. Van quedar constituïts els set grups polítics que conformen la corporació municipal i es va aprovar que els plens se celebrin el primer dilluns de cada mes, mentre que les comissions informatives i les juntes de portaveus es durien a terme els dilluns i els dimarts, respectivament.

Notícies relacionades

També van quedar validades les retribucions econòmiques i les assignacions dels càrrecs, grups polítics i càrrecs de confiança. Seran les mateixes que les que es van aprovar el 2019.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova