Música en directe

Comença el Festival Vida de Vilanova i la Geltrú amb les actuacions de Julieta Venegas i La Casa Azul

El festival busca descentralitzar la cultura i la comoditat del públic, assegura el director, Daniel Poveda

Què es pot fer aquesta setmana a Barcelona: del BubblePop Festival a l’exposició de TVBoy

Comença el Festival Vida de Vilanova i la Geltrú amb les actuacions de Julieta Venegas i La Casa Azul
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Festival Vida comença aquest dijous una edició que fins dissabte, 1 de juliol, acollirà un centenar de concerts i sessions de ‘dj’, com The Libertines, Julieta Venegas, La Casa Azul, Jorge Drexler, Niño de Elche, Núria Graham, Lori Meyers i Suede, a Vilanova i la Geltrú.

En declaracions a Europa Press, el director del festival, Daniel Poveda, ha destacat que, sota el lema ‘This is not a festival’, el Vida vol descentralitzar la cultura i aportar riquesa cultural a la zona amb un programa de qualitat i l’«entorn privilegiat» de la Masia d’en Cabanyes.

Ha explicat que aposten per un concepte de festival «més nòrdic, que no es fa en tota la geografia estatal, i tractant el públic com a persones i no com unitats», i que posen a la venda 10.000 entrades diàries tot i que la capacitat és de 25.000 per garantir la comoditat dels assistents.

Ha destacat que el Vida vol «fugir de qualsevol expressió general que el públic entén com a festival, amb aglomeracions, falta de confort i cartells que s’assemblen entre si», i apostar per una programació selectiva i talent jove i emergent, i ha posat d’exemple Rosalía, que va actuar en el Vida abans de popularitzar-se.

Tres dies de concerts

Aquest dijous, dia 29, serà el torn de la mexicana Julieta Venegas i els grups La Casa Azul i Lori Meyers, i també pujaran a l’escenari Núria Graham, Maria Jaume, Alex Amor, Habla de Mí Presente, Xicu, Massaviu, Killin’ Cactuz i Henry.

Divendres hi haurà els concerts dels francesos L’Impératrice, així com els de Julieta, Niño de Elche, Xoel López, el grup Za! & La Transmegacobla, Pongo, The Glups, Franc Moody, Alba Morena, Maria Hein, Irenegarry i Galgo Lento, entre d’altres.

El festival clausurarà l’edició dissabte amb The Libertines, Tim Bernades, Valeria Castro, Jorge Drexler, La Plazuela, Ernest Crusats, Spiritualized, Rombe, Queralt Lahoz i Hologramma, i Poveda ha assegurat que ja treballen en una edició «especial» per al 2024, coincidint amb el desè aniversari del Vida.

Gairebé 40 sessions de ‘dj’

Entre els gairebé 40 ‘dj’ que actuaran en el Vida, destaca el ‘dj set’ del duo britànic de música de ball Jungle i la ‘dj’ barcelonina Bulma Beat, resident de festes com Milkshake a la Sala Apolo de Barcelona i que ha punxat en la final de la Champions League i en esdeveniments privats, per exemple, de Rihanna.

Notícies relacionades

També demostraran la seva destresa a la taula de barreges el trio de selectores Cool Nenas, format per les artistes Dani, Kimberley Tell i Mariagrep, i el ‘dj’ Alan McGee, mànager britànic de bandes com Oasis o Primal Scream, entre d’altres.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova