Ampliació d’hospitals

Salut invertirà 48 milions d’euros en hospitals del Garraf i el Penedès

  • A l’hospital de Vilanova es remodelarà el bloc quirúrgic, l’àrea d’urgències, la unitat de diàlisi i totes les unitats sociosanitàries

Salut invertirà 48 milions d’euros en hospitals del Garraf i el Penedès

DEPARTAMENT DE SALUT

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Departament de Salut de la Generalitat invertirà 48 milions d’euros entre aquest any i el 2027 en les obres d’ampliació i remodelació dels tres hospitals del Garraf i el Penedès.

Els tres hospitals són el Comarcal de Vilafranca del Penedès, el Sant Camil a Sant Pere de Ribes i el de Sant Antoni Abat, a Vilanova i la Geltrú, tots del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf i que donen servei a 260.000 persones.

A l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova es farà una reforma integral, és remodelarà el bloc quirúrgic, l’àrea d’urgències, la unitat de diàlisi i totes les unitats sociosanitàries.

Ampliació de l’Hospital Comarcal

Així ho ha explicat el conseller de Salut, Manel Balcells, durant una visita aquest dimarts a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès a Vilafranca, acompanyat per l’alcalde de la localitat, Pere Regull.

El titular de Salut ha visitat el solar on ben aviat s’iniciarà una de les actuacions previstes, la construcció d’un edifici de 1.700 metres quadrats annex a l’Hospital Comarcal, que acollirà un centre de diàlisi i una àrea destinada a docència, formació i investigació.

La posada en marxa del nou centre de diàlisi, que disposarà de 30 places, suposarà el desdoblament del servei que actualment només presta l’Hospital Sant Antoni Abat per a tota la població del sector sanitari de l’Alt Penedès i Garraf.

D’altra banda, l’àrea docent de l’hospital comarcal acollirà el grau d’infermeria de la Universitat Rovira i Virgili, que ja s’ha iniciat aquest curs 2022-23 amb 40 places.

En aquest hospital de Vilafranca també s’ampliaran les àrees de consultes externes i rehabilitació i es faran millores al bloc quirúrgic, el bloc obstètric i les plantes d’hospitalització, entre altres actuacions.

Més llits a Sant Camil

Quant a l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes s’ampliarà el nombre de llits a les àrees d’hospitalització i de crítics, inclosa l’uci, l’hospital de dia i l’atenció intermèdia.

Notícies relacionades

També es preveu incrementar la capacitat de les urgències, el bloc obstètric, les consultes externes i els gabinets d’exploracions complementàries.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova