On Catalunya

Protecció platges

Comencen les mesures de protecció a la platja de Ribes Roges per preservar el sender Camanegre

L’Ajuntament de VNG instal·la tanques i prohibeix l’accés de gossos a la platja per protegir l’hàbitat d’una au en perill d’extinció

Comencen les mesures de protecció a la platja de Ribes Roges per preservar el sender Camanegre

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de VNG comença la instal·lació de tanques a la platja de Ribes Roges per protegir la zona de nidificació del sender Camanegre.

La mesura de protecció entra en vigor aquest 1 de març, per protegir l’au en perill d’extinció, que comença a fer les seves postes a partir del mes de març a la desembocadura del torrent de Sant Joan.

Aquest any, les actuacions a la zona redueixen el seu impacte, generalitzant el treball manual a l’àrea protegida i disposant de zones acordonades que s’aniran ajustant a la presència de nius.

Es prohibirà la presència de gossos

A més, es prohibeix la presència de gossos a la zona de la platja de Ribes Roges, entre el dic de ponent i fins a la passarel·la d’accés a la Pasifae, des de l’1 de març i fins al 15 de setembre.

Durant aquesta setmana s’estan portant a terme tasques manuals de jardineria, instal·lació de senyals i col·locació de les delimitacions de pal i corda.

Notícies relacionades

La regidora d’Espai Públic, Blanca Albà, explica que aquestes mesures s’estableixen amb l’objectiu de «trobar un equilibri i fer compatibles els usos entre tots els serveis i activitats d’una platja urbana com és la de Ribes Roges i la zona de protecció del sender Camanegre».

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova