Carnaval VNG

Vilanova duplica els punts liles les nits de Carnaval per reforçar la prevenció d’agressions sexuals

Els cossos policials assenyalen les agressions sexuals com una de les màximes preocupacions, juntament amb el vandalisme, el consum de drogues i els furts

Vilanova duplica els punts liles les nits de Carnaval per reforçar la prevenció d’agressions sexuals

Norma Vidal

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú tindrà aquest any el doble de punts liles durant les nits de divendres, dissabte i diumenge.

Són les tres jornades en què més festes se celebren, totes multitudinàries.

L’ajuntament i la FAC (Federació d’Associacions pel Carnaval) han acordat reforçar la prevenció i l’atenció a les agressions sexuals, per la qual cosa totes les nits fortes de Carnaval hi haurà punts liles almenys en dos punts de la ciutat.

Policia i Mossos també es reforcen en nombre

Quant al conjunt del dispositiu de seguretat, la policia local i els Mossos d’Esquadra han reforçat el nombre d’efectius en comparació amb l’any passat.

Els cossos policials han assenyalat les agressions sexuals com una de les màximes preocupacions, juntament amb el vandalisme, el consum de drogues i els furts.

Cadascun dels punts liles tindrà dos integradors socials, una psicòloga, un representant de l’entitat organitzadora de la festa en qüestió i també personal expert de la regidoria de Convivència i Equitat.

Especial atenció als possibles agressors

En l’àmbit policial, el cap de l’àrea bàsica policial del Garraf dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Romero, ha assegurat que estaran «especialment atents» al detectar possibles agressors o víctimes potencials de violències sexuals, «sobretot en el moment de tornar a casa després de les festes».

Notícies relacionades

En aquest sentit, a més de l’ampli dispositiu de policies uniformats, es preveu una extensa presència d’agents de paisà.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova