Programació cultural 2023

Nova temporada d’arts escèniques de Vilanova i la Geltrú amb una programació de més de vuitanta propostes

La programació aposta pel talent local i nacional i arribarà després de Carnaval als diferents equipaments municipals

Nova temporada d’arts escèniques de Vilanova i la Geltrú amb una programació de més de vuitanta propostes

Ayuntamiento de Vilanova i la Geltrú

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vilanova i la Geltrú presentarà divendres vinent, al Teatre Principal, la nova temporada d’arts escèniques Escenavilanova.cat. Després de Carnaval, els equipaments municipals del Teatre Principal, l’Auditori Eduard Toldrà i el Centre d’Art Contemporani La Sala arrencaran amb la nova programació que acull més de vuitanta propostes per a tots els públics.

La regidora de Cultura, Mercè Mateo, juntament amb membres de l’escena, han donat a conèixer alguns dels detalls de la programació que una vegada més té per objectiu acostar la cultura i el coneixement a base de propostes estimulants, capaces de fer atraure nous públics i mantenir els actuals.

Una de les apostes des d’Escena és el foment de talent i creació local. Mateo ha destacat que «el regust de Vilanova desprèn un gruix important de la programació i que es converteix en element característic de les nostres temporades». La regidora ha volgut destacar les representacions de la companyia de marionetes vilanovina L’Estaquirot Teatre, que aquest any posaran punt final a la seva trajectòria artística, coincidint amb el 50 aniversari de la seva creació. «L’Estaquirot ha marcat un abans i un després en el món de les marionetes», afegeix la regidora. «Ells han tingut la gran virtut de transformar històries simples de guinyols i titelles amb històries elaborades, plenes de valors, i amb molt aprenentatge per a petits i grans, així com unes escenografies molt cuidades, que han creat tendència».

La companyia L’Esquirot Teatre tanca la seva trajectòria a Vilanova i la Geltrú després de 50 anys

Ha aprofitat l’ocasió per agrair públicament als seus membres tota la tasca cultural que han fet per la ciutat i assegura que «la cavalcada de Reis, la Cercavila de l’Imaginari, i el Carnaval Infantil, junt amb altres celebracions, porten el seu segell particular».

Olga Jiménez, de la companyia L’Estaquirot Teatre ha comentat que és moment de tancar una etapa i descansar i que per a ells Vilanova ha sigut molt important. Durant el mes de juny representaran tres de les seves creacions: ‘En Jan Totlifan’, ‘Els Tres óssos’ i ‘L’aventura d’avorrir-se’.

A més de la companyia, han sigut presents el músic i compositor, Giuseppe Costa; el galerista, Xavier Capdet; la creadora Míriam Artigas i Marijó Riba, com a representant de l’Associació Musical Eduard Toldrà i la Camerata Eduard Toldrà.

Escena aposta pel talent local i la crida al públic jove

El programa de suport a la creació SINGULART inclou propostes com el concert homenatge Josep Burrull i Pere Tàpies de l’Editorial El Cep i la Nansa, Havana Seven i diferents exposicions de creadors locals com l’Exposició retrospectiva de Carles Alber Olivella o l’Exposició de Diables de Vilanova: Obres d’art sota el foc, amb obres dels vestits d’Enric Cristòfol Ricart, Armand Cardona Torrandell, Joaquim Budesca, Pep Duran i Oscar Estruga.

Notícies relacionades

Escena, tenint en compte el repte que suposa arribar al públic jove i donar suport a la difusió de nous talents joves, proposa diferents produccions per a aquest sector: La casa sense Bernarda i Quanta, quanta guerra, en col·laboració amb el programa de Memòria Històrica de VNG. També mantenen la seva aposta per la programació més familiar, amb espectacles de circ, música i teatre, a més de la recuperació de la Fira Conta Va, Va de contes i els projectes pedagògics Cantem i Mapadeball.

Les entrades i abonaments començaran dissabte vinent, després de la presentació del dia 3, a través de la pàgina web escenavilanova.catLlegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova