Pressupostos municipals 2023

Vilanova aprova els pressupostos municipals per al 2023 centrant-se en el subministrament energètic

L’oposició els titlla d’«electoralistes» i de «llunyans a la ciutadania»

Vilanova aprova els pressupostos municipals per al 2023 centrant-se en el subministrament energètic

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar aquest dilluns el pressupost municipal per al 2023, en l’últim ple municipal de l’any.

La proposta del govern per als comptes de l’any vinent ha avançat amb l’abstenció del PSC, mentre que la CUP, Cs i Som VNG hi han votat en contra.

La regidora d’Hisenda, Conxi Martínez, va destacar que el pressupost de la ciutat s’ajusta a les necessitats i valors compromesos a l’inici del mandat i ascendeix 110.953.361 euros amb augments per cobrir la despesa de subministrament energètic més gran i el capítol de personal municipal.

Les línies pressupostàries per al 2023, segons la representant del govern, inclouen inversions en un espai públic digne, mobilitat sostenible i mesures d’eficiència energètica, a més de bons serveis i atenció a les persones sense augmentar la pressió fiscal als ciutadans.

Els grups municipals opositors van exposar els seus arguments en contra de la proposta, incloent qüestions com la ubicació de la futura prefectura de la Policia Local, la necessitat de més vivenda pública i energies renovables i la falta d’inversió en seguretat i neteja viària.

El regidor Juanma Rodríguez, de Som VNG, va criticar la ubicació de la futura prefectura de la Policia Local, «la gent haurà de desplaçar-se, no és raonable», va expressar. «Nosaltres tenim altres prioritats», va dir, entre les quals va esmentar la vivenda pública i l’aposta per les energies renovables.

Des de la CUP, Elisenda Castillón va criticar que es destini prop del 2% del pressupost a polítiques de vivenda, mentre que la proposta del seu grup seria del 5% l’any vinent i del 10% en els pròxims anys.

Notícies relacionades

Així mateix, va manifestar que el seu grup aposta per més mesures en emergència social. La regidora va qüestionar la proposta del govern, «entenem que no vivim a la mateixa ciutat o que viviu lluny de les dificultats de les vilanovínes», va afirmar.

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova