Societat

El jutge denega l’entrada d’Amarouch Azbir en un CIE

El veí de Vilanova i la Geltrú és posat en llibertat però haurà de comparèixer tres vegades per setmana

El jutge denega l’entrada d’Amarouch Azbir en un CIE

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Jutjat d’Instrucció número 5 de Vilanova i la Geltrú ha denegat l’ingrés al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona a l’activista Amarouch Azbir.

El jutge l’ha deixat en llibertat però l’obliga a comparèixer tres vegades per setmana com a mesura cautelar.

Badaoui sí que serà enviat a un CIE

El cas es diferencia així del de l’altre activista de la comunitat islàmica Mohamed Said Badaoui, a qui el jutjat de guàrdia de Reus va enviar al CIE divendres.

Sobre els dos activistes existeix una ordre d’expulsió pendent des de l’estiu.

L’origen de l’ordre de detenció és una denúncia de la Comissaria General d’Informació per «radicalisme ideològic», «difusió de postulats radicals progihadistes» i per ser «un dels principals referents a Espanya del salafisme més ortodox».

Arrestat per la Policia Nacional

L’activista va ser arrestat a la seva ciutat aquest dimarts per la Policia Nacional. Aquest dijous l’Audiència Nacional va rebutjar les mesures cautelaríssimes plantejades per Ivan Jiménez, advocat de tots dos.

Notícies relacionades

Així, va quedar pendent l’execució de l’ordre d’expulsió, però divendres tots dos van ser tornats a les seves localitats a l’espera de passar pels jutjats de guàrdia.

Fa més de 20 anys que Azbir viu a Vilanova i la Geltrú i és president de l’associació islàmica Al-Forkan d’aquesta localitat.