Dol perinatal

El cementiri de Viladecans crea un espai per recordar els nadons morts

Cada any a Espanya es produeixen més de 3.500 morts en el tram final de l’embaràs i 2.500 més al cap de poc d’haver nascut

El cementiri de Viladecans crea un espai per recordar els nadons morts

ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jardí dels Estels, el nou espai destinat al dol perinatal al cementiri de Viladecans (Baix Llobregat), s’ha fet realitat, a petició popular, en un emotiu acte al qual van acudir unes 40 persones, així com representants de Lacta Mater i el conseller delegat d’Àltima,  Joan Ventura.

«¿Com rebre la mort quan s’espera la vida? Aquesta és la gran pregunta, però us avanço que no n’he sabut trobar la resposta» va assenyalar Anna Maria Orriols al nou espai durant la presentació la setmana passada.

Anna Maria Orriols, membre de Petits amb Llum, va expressar el seu agraïment com a mare en dol per poder donar veu a les famílies de Viladecans que també pateixen la pèrdua d’un o més fills. «Iniciatives com aquesta ens ofereixen un espai de consol i validació del nostre dolor. Aquests espais són necessaris per recordar a la societat que els nadons, desgraciadament, també moren», i va acabar amb unes paraules del poeta Pablo Neruda: «‘Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida’».

Notícies relacionades

Cada any a Espanya es produeixen més de 3.500 morts en el tram final de l’embaràs i 2.500 més al cap de poc d’haver nascut. Aquesta situació genera un dolor immens a les famílies, un dol silenciat durant molts anys.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans

Temes:

Viladecans