‘Pont alimentari’

L’Hospital de Viladecans i Càritas alimenten 74 famílies en un mes gràcies als excedents alimentaris

Aquest mes de funcionament, s’han canalitzat ja 396 racions de menjar cuinat

L’Hospital de Viladecans i Càritas alimenten 74 famílies en un mes gràcies als excedents alimentaris

ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de Viladecans (Baix Llobregat) i l’entitat local Càritas van firmar un acord el mes de desembre passat per aprofitar excedents alimentaris que es produeixen en les plantes d’hospitalització. La col·laboració entre aquestes entitats s’emmarca dins del projecte ‘Pont alimentari’, gestionat per les fundacions Rezero i el Banc de Recursos.

La iniciativa ha rebut el seu últim impuls gràcies al ‘Pacte de Viladecans pel Clima’, l’espai de col·laboració entre els agents locals per impulsar conjuntament «accions davant l’emergència climàtica», que aquest curs desplegarà un pla d’accions per reduir el malbaratament alimentari en el municipi

Així, des del 15 de desembre del 2022, Càritas de Viladecans es desplaça setmanalment fins a la cuina de l’hospital per recollir de mans de l’empresa que gestiona la restauració del centre els àpats sobrants, i després els distribueix entre les seves 76 famílies usuàries.

Notícies relacionades

Aquest mes de funcionament, s’han canalitzat ja 396 racions de menjar cuinat i les famílies fan una valoració molt positiva, amb valor econòmic i per a la salut. Els excedents de l’Hospital de Viladecans se sumen, d’aquesta manera, als més de 900.000 kg d’aliments que cada any recupera el projecte ‘Pont Alimentari’.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans