Agrotech

La UPC crea un nou centre de recerca de tecnologia alimentària

Les infraestructures formaran part d’instal·lacions singulars com l’Agròpolis, a Viladecans, a més de laboratoris com el del campus de Terrassa

La UPC crea un nou centre de recerca de tecnologia alimentària

Upc

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha creat un nou centre de recerca de tecnologia alimentària, sota el nom Agrotech, amb l’objectiu d’acostar la recerca, la formació i la transferència tecnològica al sector agroalimentari. Segons ha informat la UPC, l’agricultura de precisió, la digitalització i la sostenibilitat són alguns dels eixos en els quals se centraran els més de 40 investigadors de la UPC que formaran part del projecte, liderat per la directora de l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (EEABB), Anna Gras.

Les infraestructures del nou centre estaran distribuïdes pels diferents campus de la UPC, per la qual cosa formaran part d’instal·lacions singulars com l’Agròpolis, a Viladecans (Barcelona), a més dels laboratoris ubicats als campus de Terrassa, Diagonal Nord i Diagonal Sud de Barcelona, o Diagonal-Besòs.

El centre Agrotech es convertirà en un ens que connectarà els nodes de recerca de la UPC per impulsar la recerca de solucions ecològiques de cara al desenvolupament del sistema alimentari, amb una connexió especial amb el sistema productiu.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el nou centre neix amb algunes iniciatives en marxa, com per exemple un projecte per a la tecnificació, la sostenibilitat i el relleu generacional en el sector hortícola català.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO