On Catalunya

Temporada estival

Els nous accessos a la platja de Viladecans busquen millorar la seguretat i la comoditat

La temporada de bany activa més de mig centenar de llocs de treball al litoral local, que aquest any manté les mesures anti-Covid

Els nous accessos a la platja de Viladecans busquen millorar la seguretat i la comoditat

Ayuntamiento de Viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans (Baix Llobregat) inicia aquest mes de juny la temporada de platja amb uns accessos remodelats per fer-los més segurs i còmodes per a les persones usuàries. Les obres, que han suposat una inversió d’uns 600.000 euros, les ha realitzat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb el finançament dels Fons FEDER de la Unió Europea pactats el 2017.

Ho notaran especialment els usuaris de l’autobús, que ara compta amb un recorregut segur amb una nova vorera des de la parada fins a l’aparcament i un renovat espai de descans a la parada. Però també els ciclistes, en allargar-se el carril bici del Camí del Mar fins al mateix camí d’accés de la platja de la Pineda, on també s’ha adequat el terra i s’han posat bancs al costat de la platja. Per la seva banda, els vehicles motoritzats notaran la millora en l’accés a la platja de la Murta, plenament asfaltat fins a arribar a l’aparcament.

Aquest any es mantindran actives la majoria de mesures de prevenció impulsades el 2020 per evitar la propagació del coronavirus, com el control d’aforament, les franges per al pas sobre la sorra, l’anul·lació de les instal·lacions esportives i l’ús individual dels blocs de dutxes. A part, els procediments s’aniran adaptant segons les recomanacions de les administracions sanitàries.

Autobús gratuït

Per evitar la concentració de vehicles l’ajuntament reedita aquest estiu la iniciativa que l’autobús al litoral, el Vilabús 4 (VB4), sigui gratuït cada cap de setmana, quan més ràpid s’omple la zona d’estacionament regulada.

Socorrisme

Notícies relacionades

Un altre personal essencial a la platja és el del servei de socorrisme, que el prestaran durant 20 dies més que el 2020, del 12 de juny al 12 de setembre, cinc socorristes. Les platges vigilades –i amb serveis– són les de la Murtra i el Pinar, vorejades per balises grogues al mar per evitar-hi l’accés de vehicles nàutics.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Platges