Residus orgànics

Viladecans posa en marxa les primeres experiències de compostatge comunitari

Els veïns i veïnes del Grup Sant Jordi i del Mas Ratés realitzen una prova pilot

Viladecans posa en marxa les primeres experiències de compostatge comunitari
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) fa un pas més pel que fa al reciclatge dels residus orgànics posant en marxa un pla pilot de compostadors comunitaris. A finals de març es van instal·lar dos compostadors comunitaris a la ciutat, un al barri de Mas Ratés i un altre al Grup Sant Jordi. Cada compostador està dimensionat per a 35 famílies i quan estigui a ple rendiment permetrà produir més de 300 quilos de compost d’alta qualitat. Les persones participants en aquesta prova pilot rebran el compost per utilitzar-lo en les seves plantes i també s’utilitzarà per als jardins urbans.

Segons va explicar la tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, Encarna García, en la posada en marxa del compostador comunitari al Grup Sant Jordi, la primera experiència local d’aquest tipus busca «impulsar el reciclatge de la matèria orgànica a les llars fomentant el compostatge i, alhora, es proposa impulsar l’esperit de comunitat amb la implicació dels veïns i veïnes i de les entitats».

En aquest projecte també hi ha implicades les entitats ubicades al barri, l’Associació de Veïns i Veïnes del Grup Sant Jordi i el Servei de Rehabilitació Comunitària del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i encara està obert a la participació de la ciutadania.

Reduir els residus orgànics

Notícies relacionades

El compostatge comunitari permet reduir la quantitat de matèria orgànica que va a l’abocador, redueix l’ús de fertilitzants químics i evita la contaminació de l’aire, estalvia aigua de reg, ja que el compost reté la humitat, aporta els nutrients necessaris a les plantes dels balcons i de la ciutat i redueix el cost de la gestió de residus municipals i també les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Més notícies deViladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Reciclatge