Delta del Llobregat

Arrenquen joncs invasors a Viladecans per recuperar espais naturals

Territori va retirar a la tardor els joncs dels Reguerons i a l’estiu farà el mateix a la maresma de les Filipines i als prats humits de can Sabadell

Arrenquen joncs invasors a Viladecans per recuperar espais naturals
Es llegeix en minuts

El Periódico

La Generalitat de Catalunya va arrencar durant un any més de 26 hectàrees de jonqueres invasores que afecten la biodiversitat en maresmes i prats humits.

Atenent un compromís de l’any 2017 amb el Consorci dels Espais Naturals del Delta –del qual forma part l’Ajuntament de Viladecans–, el Departament de Territori i Sostenibilitat va retirar a la tardor els joncs de l’espai delsReguerons i a l’estiu farà el mateix a la maresma de les Filipines i als prats humits de can Sabadell, tres espais ubicats al terme municipal de Viladecans.

Els joncs s’arrenquen de soca-rel amb una tècnica especial per evitar que rebrotin. Així, l’actuació també es fa en dues hectàrees més al Prat i a Sant Boi.

Depredadors de la biodiversitat

La modificació de les xarxes de drenatge a causa de les infraestructures construïdes al Delta al llarg d’anys i la desaparició progressiva dels ramats que pastaven van permetre a una espècie de jonc colonitzar aquests hàbitats i que s’hi implantés amb força.

«La seva presència suposava una important afectació, perquè no deixava créixer espècies vegetals pròpies que afavoreixen l’alimentació i nidificació de la fauna aquàtica, que necessita espais oberts», apunten des de l’Ajuntament de Viladecans.

Et pot interesar

Així, abans d’arrencar els joncs s’havia intentat controlar l’expansió mitjançant la pastura i les cremes controlades.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA