Delta del Llobregat

Arrenquen joncs invasors a Viladecans per recuperar espais naturals

Territori va retirar a la tardor els joncs dels Reguerons i a l’estiu farà el mateix a la maresma de les Filipines i als prats humits de can Sabadell

Arrenquen joncs invasors a Viladecans per recuperar espais naturals
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat de Catalunya va arrencar durant un any més de 26 hectàrees de jonqueres invasores que afecten la biodiversitat en maresmes i prats humits.

Atenent un compromís de l’any 2017 amb el Consorci dels Espais Naturals del Delta –del qual forma part l’Ajuntament de Viladecans–, el Departament de Territori i Sostenibilitat va retirar a la tardor els joncs de l’espai delsReguerons i a l’estiu farà el mateix a la maresma de les Filipines i als prats humits de can Sabadell, tres espais ubicats al terme municipal de Viladecans.

Els joncs s’arrenquen de soca-rel amb una tècnica especial per evitar que rebrotin. Així, l’actuació també es fa en dues hectàrees més al Prat i a Sant Boi.

Depredadors de la biodiversitat

La modificació de les xarxes de drenatge a causa de les infraestructures construïdes al Delta al llarg d’anys i la desaparició progressiva dels ramats que pastaven van permetre a una espècie de jonc colonitzar aquests hàbitats i que s’hi implantés amb força.

«La seva presència suposava una important afectació, perquè no deixava créixer espècies vegetals pròpies que afavoreixen l’alimentació i nidificació de la fauna aquàtica, que necessita espais oberts», apunten des de l’Ajuntament de Viladecans.

Notícies relacionades

Així, abans d’arrencar els joncs s’havia intentat controlar l’expansió mitjançant la pastura i les cremes controlades.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA