TEATRE

L'Atrium de Viladecans acull una funció accessible per a persones amb discapacitat auditiva i visual

L'obra comptarà amb audiodescripció, subtitulat, so amplificat i bucle magnètic

atrum

atrum

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diumenge 8 de març a les 19.00 h el teatre Atrium de Viladecans oferirà, per primera vegada, una funció accessible per a persones amb discapacitat auditiva i visual. L’obra en qüestió es tracta de ‘La Rambla de les Floristes’, que es troba actualment de gira i que també es presentarà de manera accessible en altres ciutats com Granollers i Tarragona.

En les esmentades funcions es comptarà amb el subtitulat adaptat, l’audiodescripció, el bucle d’inducció magnètica i el so amplificat individual. L’obra es basa en l’oda de Josep Maria de Sagarra a l’emblemàtica rambla barcelonina, un clàssic de la cultura catalana.

Un clàssic del teatre català en el qual «ressonen les commocions polítiques de dos moments estructurals de la nostra història recent», descriuen des del teatre. D’una banda, l’estrena va tenir lloc el març de 1935, mesos després que Lluís Companys proclamés l’Estat Català. D’altra banda, l’obra està ambientada poc abans de la revolució de la Gloriosa de 1868, amb la qual es posaria fi a les tres dècades del regnat d’Isabel II.

Teatre adaptat a Catalunya

A més d’aquesta funció, Catalunya disposa d’un variat catàleg accessible. D’una banda, el Teatre-Auditori de Sant Cugat ofereix ‘Eva contra Eva’, el 7 de març. També a Barcelona serà accessible l’obra ‘Escape Room’, al Teatre Goya els dies 28 i 29.

Notícies relacionades

D’altra banda, la província de Tarragona inclou al seu catàleg les funcions d’‘Abans que és faci fosc’, que es representarà el 7 de març al Teatre Batrina de Reus, i ‘Jerusalem’, disponible el 13 del mateix mes al Teatre Tarragona.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA