04 d’abr 2020

Anar al contingut

CONSEQÜÈNCIES DE LA BORRASCA

El Govern inverteix 5,75 milions d'euros per reparar els danys del 'Gloria' a la costa catalana

Es destinaran 3,5 milions a la demarcació de Tarragona i 2 a la de Barcelona

ACN

El Govern inverteix 5,75 milions d'euros per reparar els danys del 'Gloria' a la costa catalana

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha acordat declarar d’emergència les obres per reparar els danys que el temporal ‘Gloria’ va provocar a la costa catalana entre el 19 i el 24 de gener. Es destinaran 5,75 milions d’euros, dels quals 3,5 milions seran per a la demarcació de Tarragona, 2 milions per a Barcelona i 250.000 euros a Girona.

Aquestes quantitats es podrien ampliar en funció de les necessitats. A les platges tarragonines s’ha produït una erosió important de la costa i una considerable pèrdua de sorra, a més de danys en passejos marítims, sistemes dunars, esculleres de protecció i accessos a platges.

Els municipis indemnitzats

Així, a la demarcació de Tarragona s’actuarà en: Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Barà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp, l’Hospitalet de l’Infant, l’Ametlla de Mar, el Perelló, l’Ampolla, Deltebre, Amposta, Sant Jaume d’Enveja, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar.

A Barcelona s’invertiran 2 milions d’euros per pèrdues de sorra a les platges, danys en camins litorals, passejos i esculleres, acumulació de gran quantitat de residus i brutícia i afectacions en sistemes dunars. S’actuarà a: Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Barcelona, ​​Sant Pol de Mar, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Premià de Mar, el Masnou, Montgat, Gavà, Sitges, Viladecans i Cubelles.

A la demarcació de Girona es treballarà per reparar els danys que es van produir a l’escullera de protecció del passeig marítim de Sant Antoni i a la platja de Sant Antoni de Calonge, amb una inversió de 250.000 euros.

Més notícies de Gavà i Viladecans en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA