TECNOLOGIA I INNOVACIÓ

Tres projectes de Viladecans es presenten a l'Smart City Expo World Congress 2019

La moneda digital Vilawatt, el portal de dades Viladecans 360 i la primera SmartClassroom són les tres idees representades

20191017-60

20191017-60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La moneda digital Vilawatt, el portal de dades Viladecans 360 i la primera SmartClassroom, els nous projectes de Viladecans que es presenten els dies 19 i 21 de novembre alsestands  del’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona.

La nova moneda digital local Vilawatt són diners electrònics, complementaris als diners oficials, en els quals un Vilawatt equival a un euro. Es tracta d’un sistema de «pagament segur i àgil» que vol potenciar el teixit econòmic local, sensibilitzar en la necessària transició energètica i promoure la cohesió social. Està previst que el sistema es posi en marxa el gener del 2020.

Accés a les dades

L’Ajuntament facilita la recerca, la visualització i la descàrrega d’informació relacionada amb la ciutat amb un nou portal a Internet, Viladecans 360. L’objectiu és oferir un instrument fàcil i accessible a la ciutadania i les empreses, que faciliti consultar dades públiques, que ja estan recollides per webs i portals de diferents administracions. El nou portal, que s’acaba de posar en marxa, es va presentar a finals d’octubre a la Conferència ESRI, un prestigiós esdeveniment d’innovació nacional celebrat a Madrid.

Els continguts que es poden trobar són un conjunt de dades estructurats, una informació recopilada en files i columnes i descarregable en diferents formats. 

Classe intel·ligent

El projecte d’investigació SmartClassroom és un disseny d’entorns d’aprenentatge innovadors, que es desenvolupa a l’Escola Miquel Martí i Pol i el dirigeix el professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)Guillermo Bautista.

Notícies relacionades

Aquesta aula és «un espai d’aprenentatge allunyat de la classe tradicional, amb un nou tipus i disposició de mobiliari, pensat per potenciar el benestar de l’alumnat i on la tecnologia és present però invisible», expliquen des del consistori.

Més notícies de Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA