REDUCCIÓ DEL CONSUM ENERGÈTIC

Alumnes de Viladecans presenten la «revolució ecològica» de nou escoles durant un any

Durant l'acte, es va posar en comú l'estalvi d'electricitat de gairebé el 10% aconseguit pel conjunt de les nou escoles

20191017-60

20191017-60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns 400 alumnes de quart de primària de nou centres educatius de Viladecans, socis del projecte Vilawatt i altres convidats es van reunir dijous passat 17 d’octubre a l’Atrium Viladecans, on es va presentar el projecte municipal de transició ecològica Vilawatt i els resultats del’Espai Vilawatt Escoles. Una trobada que es va emmarcar en la commemoració del Dia Mundial de la Protecció de la Naturalesa (18 de octubre).

Durant l’acte, es va posar en comú l’estalvi d’electricitat aconseguit pel conjunt de les nou escoles: gairebé un 10% d’electricitat des del setembre del 2018 fins al setembre del 2019. Uns resultats valorats com una «revolució ecològica» pel consistori.

A més, es va destacar el 19,3% d’estalvi elèctric registrat per l’Escola Enxaneta, respecte de la mitjana dels tres últims anys i el 61,4% d’estalvi de gas aconseguit per l’Escola El Garrofer, respecte de la mitjana dels tres últims anys.

Sessió teatralitzada

L’acte també va comptar amb una sessió teatralitzada al voltant del consum energètic –eines per gestionar millor l’energia, per fer-se responsable individualment– i el projecte Vilawatt –un canvi de gestió energètica a la ciutat, i també en l’entorn, a casa, als comerços, a l’escola....

Notícies relacionades

Finalment es va presentar el treball concurs que ha fet l’alumnat a les aules.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA