CULTURA LOCAL

L'ermita de la Mare de Déu de Sales de Viladecans s'obre al públic en les Jornades Europees del Patrimoni

La construcció està pendent de ser restaurada, sobre la qual cosa el consistori afirma que «s'espera que aquesta comenci ben aviat»

patrimonio-viladecans

patrimonio-viladecans

1
Es llegeix en minuts
El periódico

El 13 d’octubre es van celebrar les Jornades Europees del Patrimoni, en les quals ciutats de tot Europa reivindiquen la importància del seu patrimoni cultural. Viladecans també va participar en aquestes jornades, amb una visita guiada especial al’ermita de la Mare de Déu de Sales.

Aquesta visita a l’edifici, documentat des del 1141, «va permetre aprofundir —i, en alguns casos, descobrir— un lloc amb molta riquesa històrica i patrimonial i amb molt valor arqueològic a l’estar construït sobre restes romanes», expliquen des de l’Ajuntament.

Restauració de l’ermita

«És poc coneguda, però és un dels grans valors patrimonials que tenim a la ciutat», va afirmar la regidora de Patrimoni, Rosa Cañisà, qui també va posar de relleu els futurs treballs de restauració: «Sabem que serà una restauració molt important», i va afegir que l’objectiu és que la ciutadania «disfruti encara més d’aquesta part tan important del nostre patrimoni».

Notícies relacionades

«Encara no hi ha data d’inici del procés de restauració. No obstant, el permís d’obra ja està concedit, per la qual cosa s’espera que aquesta comenci ben aviat», expliquen des del consistori.

Més notícies de Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA