TORNADA A L'ESCOLA

Viladecans amplia el servei d'educació inclusiva a l'Institut Torre Roja en la tornada a les classes

Els últims tres anys, l'alumnat d'infantil i primària ha baixat un 7% al municipi del Baix Llobregat

clases-viladecans

clases-viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans ha presentat un retorn a les aules amb «nous projectes per fomentar un èxit educatiu més gran». D’una banda, a l’Institut Torre Roja s’ha ampliat el Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva (SIEI), que també es dona als instituts Josep Mestres i Sals i al Col·legi Sagrada Familia.

També s’han posat en marxa«nous projectes educatius sobre tecnologia, emocions, art, innovació, atenció a la diversitat i idiomes a diferents centres», expliquen des de l’ajuntament.

Més alumnes a secundària

A causa de l’augment d’alumnes que passen de primària a secundària, tant l’Institut Josefina Castellví com el Josep Mestres tenen una classe més de primer d’ESO. També guanyen un grup nou de batxillerat l’Institut Torre Roja i el Col·legi Goar, en aquest últim cas, per estrenar l’especialitat de batxillerat humanístic

Una altra novetat és l’ampliació de l’oferta de cicles formatius»,destaquen des del consistori. El Col·legi Sant Gabriel posa en marxa el cicle de grau superior en automoció, que, fins ara, a la comarca només es podia cursar a Sant Boi i a Martorell. D’altra banda, l’Institut Torre Roja  estrena un nou grup de segon de grau mitjà de sistemes microinformàtics i xarxes.

Un 7% menys d’alumnes a primària

Els centres començaran el curs amb un total de 12.783 alumnes. Malgrat el creixement a secundària, que aquest any preveu arrencar amb un rècord de 4.827 alumnes, el grup majoritari de l’alumnat als centres educatius el formen els 6.229 nens i nenes que fan infantil i primària a l’escola.

Notícies relacionades

L’alumnat d’aquest cicle, però, ha baixat un 7% en tres anys «pel descens continu dels naixements», assenyalen des de l’ajuntament; en canvi, l’alumnat de secundària no para de créixer: ho ha fet un 40% en 12 anys.

Més notícies de Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Nou curs