COMERÇ, PAGESIA I PRODUCTE LOCAL

La gastronomia pren el protagonisme en la 49a Fira de Sant Isidre de Viladecans

Entre les grans novetats d'aquest any hi ha la Mostra Gastronòmica i de la Pagesia, que acostarà al públic cuina feta amb productes de proximitat

La fira se celebrarà els dies 11 i 12 de maig juntament amb la Mostra d'Entitats, que aquest any commemora el seu 18 aniversari amb una gran festa i un nou repte

sant isidre

sant isidre

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

A un pas de complir mig segle de vida, la Fira de Sant Isidre de Viladecans torna els pròxims 11 i 12 de maig per reivindicar-se com la festa per excel·lència de la pagesia i el comerç local de Viladecans, en una 49a edició d’aquest certamen que se centrarà especialment a reforçar l’eix gastronòmic de la fira, amb la inauguració d’un nou format de Mostra Gastronòmica i de la Pagesia.

Més de 18.000 km2 de recinte firal allotjaran més d’un centenar d’expositors, que serviran per acostar la tradició agrícola de la ciutat als visitants, que podran passejar-se per diversos espais, com la fira comercial, la mostra d’entitats, la primera Mostra Gastronòmica o l’espai infantil, i que serviran a la ciutat per treure múscul del seu teixit comercial.

Amb l’objecte de potenciar més la gastronomia local, als ja tradicionals ‘Esmorzar’ i ‘Mercat de Pagès’ i als singulars tallers de cuina amb aliments de proximitat se suma aquest any el sector local de la restauració amb una carta centrada en els productes de l’horta.

Així, el popular Firatapa, organitzat des de fa diversos anys el mes de maig, s’integra per primera vegada a la fira, donant pas a un nou espai a la plaça de la Mediterrània: la Mostra Gastronòmica i de la Pagesia.

Aparador de la gastronomia local

Amb l’ànim de donar a conèixer els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat, aquest nou espai permetrà als visitants assaborir les millors receptes i disfrutar, tant grans com petits, d’activitats relacionades amb l’agricultura i els fogons, que inclouran tallers i demostracions de cuina, actuacions musicals durant la nit i un espectacle de màgia.

La Mostra, impulsada pel Gremi d’Hostaleria i la Cooperativa Agrícola de Viladecans, permetrà degustar receptes i tapes d’establiments de restauració i alimentació de la ciutat que aposten pel producte local i inclourà una Tapa Solidària, que es vendrà dissabte a la tarda i la recaptació de la qual es destinarà a l’Associació Viladecans Contra el Càncer.

Seguint l’eix gastronòmic, a l’interior del Cúbic se celebrarà el tradicional Concurs Exposició de fruites de camp, una de les activitats més esperades i que encarna la tradició de la fira, en la qual es podran veure una trentena de muntatges artístics elaborats a base de productes agrícoles.

Casaments en directe i tallers cada 45 minuts

El passeig de la Marina es convertirà durant tot el cap de setmana en una mostra de la vitalitat comercial de Viladecans. Per ampliar l’oferta d’activitats, aquest any se celebraran dos casaments en directe, que permetran veure la feina que realitzen els professionals de Viladecans en una zona reservada a perruqueria i maquillatge, batejada com ‘Sí Quiero’. A més, a la passarel·la de la fira tindrà lloc una desfilada inclusiva, que comptarà amb la participació de diversos models amb discapacitat funcional.

Entre els grans atractius de la fira hi ha les activitats i tallers que permeten al públic ser partícip actiu de la tradició agrícola de Viladecans. Els visitants disposaran de tallers cada 45 minuts, com un taller per aprendre a combatre plagues de manera biològica o el clàssic taller de paneres, aquest any de productes vegetals de proximitat.

La Mostra d’Entitats compleix 18 anys

Un altre dels grans punts neuràlgics de la fira serà, un any més i aquest, amb celebració, la Mostra d’Entitats, que arriba aquest any a la majoria d’edat i ho celebrarà amb magnificència al parc de la Marina. La iniciativa, que pretén anar més enllà de ser una mostra d’entitats a l’ús, ofereix, a més, exhibicions i activitats obertes al públic, que podrà conèixer de prop la feina de les associacions de la ciutat.

Notícies relacionades

En aquesta edició, cada entitat ha estat treballant en la seva planta particular per completar un jardí vertical que serà el protagonista de la plaça de la Mostra, que comptarà també amb el seu sisè repte de Sant Isidre: reunir 1.500 persones per recrear un jardí amb 18 flors, una per cada any de la Mostra.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Agricultura