Medi ambient

Viladecans es compromet a reduir l'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle

L'Ajuntament s'adhereix al nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia Sostenible

espai-natural-remolar-filipines-viladecans

espai-natural-remolar-filipines-viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l'Ajuntament de Viladecans aprova per unanimitat adherir-se al nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia Sostenible i, alhora, aprova el Pla d'Acció Municipal per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC). Amb aquest document, Viladecans es compromet a executar accions per aconseguir reduccions d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle de, com a mínim, un 40% el 2030 respecte al 2005 i l'adopció d'un enfocament conjunt per abordar la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic.

L'Ajuntament ja va aprovar l'adhesió al Pacte d'Alcaldes el 2008, i també el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible el 2009. A més, el 2015 el municipi va adherir a una altra iniciativa europea, anomenada Mayors Adapt i el 2016 va elaborar el Pla Local d'Adaptació al Canvi Climàtic. Aquell mateix any, la Comissió Europea va seleccionar el projecte Vilawatt com a projecte innovador de referència que impulsarà el procés de transició energètica a la ciutat, actualment en desenvolupament.

A partir de les dades dels consums facilitats per la Diputació de Barcelona i els disponibles pel mateix Ajuntament, s'ha elaborat un diagnòstic amb l'evolució dels consums i les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle. Entre el 2005 i el 2015 les emissions en el municipi s'han disminuït un 22%, reducció que ha afectat tots els sectors. Respecte a l'Ajuntament, entre aquells anys, les emissions es van reduir un 19%, en què destaca l'àmbit de l'enllumenat públic.

El PAESC consta de 59 accions de mitigació i planteja la reducció d'un 25% del total de les emissions per al 2020 i del 40% per al 2030, respecte al total d'emissions de GEH del 2005.

Notícies relacionades

Pel que es refereix a les mesures d'adaptació, el nou PAESC preveu 30 accions d'adaptació agrupades en àmbits com les actuacions generals, l'espai urbà, els espais lliures i la salut.

Més notícies de Viladecans