Fotografia

Viladecans inaugura l'exposició 'La càmera d'Anton Muns'

La mostra reflecteix el testimoni de la lluita política i ciutadana dels anys 70 i 80

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El museu de Viladecans recull en una exposició les imatges captades pel fotògraf Anton Muns. Aquestes fotografies mostren la lluita i les il·lusions dels anys 1970 i 1980, ja que, com recorden des de l'Ajuntament de Viladecans, “Anton Muns utilitzava la càmera com a testimoni de lluita, tal com es pot observar a les imatges que ens ha deixat i que reflecteixen les vagues i mobilitzacions, així com els mítings i les personalitats polítiques i sindicals del moment”.

La mostra 'La càmera d'Anton Muns', amb instantànies de llibertat i democràcia, es podrà visitar al museu de Viladecans fins al 3 de juny.

Aquesta no és la primera exposició que Viladecans dedica al fotògraf Muns, de qui conserva un fons amb una petita part de la producció gràfica, unes 128 còpies digitals, dels germans Anton i Jaume Muns González, il·lustrativa del període de la transició democràtica a Viladecans i el seu entorn. La col·lecció d'imatges va ser cedida per l'autor a l'Arxiu Municipal el 1995.

Notícies relacionades

Posteriorment es van incloure noves fotografies amb motiu de l'exposició ‘Dies de lluita. La mirada de Jaume Muns’, realitzada per l'Arxiu Municipal l'any 2016.

Més notícies de Viladecans