Castellers

Els Castellers de Viladecans celebren el seu 5è aniversari

Els fluorescents viatjaran fora de Catalunya per primera vegada per actuar a Gandia

Els Castellers de Viladecans presenten el programa d’actes del seu 5è aniversari.

Els Castellers de Viladecans presenten el programa d’actes del seu 5è aniversari. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Castellers de Viladecans compleixen 5 anys i ho celebren “d'una manera molt especial i amb una agenda plena d'activitats i actes especials”, expliquen durant l'acte de presentació al museu de Viladecans.

Com a novetats d'aquest any, Gonzalo Sousa, president dels Castellers de Viladecans, destaca que, per primera vegada, els fluorescents travessaran la frontera per viatjar fins a Gandia, l'últim cap de setmana de setembre, per “celebrar els 5 anys de la manera més festiva i commemorativa possible”. A més, la tradicional calçotada, “aquest any no serà a porta tancada, sinó que qui vulgui està convidat el 4 de març, als jardins Magdalena Modolell”.

Sousa també ha explicat que “per Festa Major actuaran grups més grans amb altures especials de 8 i 9 pisos per omplir encara més la plaça de la Vila”. Perquè, els Castellers volen aconseguir que “tot Viladecans sàpiga que els fluorescents estan d'aniversari”. Per aquest motiu, les tradicionals festes que porten a terme a la ciutat, seran preparades de manera especial i amb un ambient encara més festiu que l'habitual. Entre elles, la festa castellera de Sant Jordi, la festa del 5è aniversari el 13 d'octubre, i la 5a festa dels Castellers el 18 de novembre, que s'encarrega de tancar l'any amb l'acompanyament de les colles amigues, entre altres activitats.

Notícies relacionades

Durant els últims anys, la Colla s'ha marcat com a objectiu créixer pel que fa a l'amplada més que d'altura, tal com s'ha pogut veure en les últimes festes, amb el 5de6, pel fet d'involucrar molta gent, de manera que hi participen la majoria. A diferència d'altres colles, Sousa destaca que “ens marquem uns objectius, igual que totes les colles, però els volem aconseguir des de la il·lusió i no des de la competitivitat entre els uns i els altres, sinó en grup, en família”.

Més notícies de Viladecans