Videojocs

Et recomanem 10 jocs amb Ray Tracing que val la pena provar

Et recomanem 10 jocs amb Ray Tracing que val la pena provar

elstotanoperdido

6
Es llegeix en minuts

Els jocs destinats exclusivament a la nova generació de videoconsoles i ordinadors compten amb importants avenços tecnològics, entre els quals s’inclouen una velocitat de fotogrames més ràpida, més resolució, temps de càrrega reduïts i funcions de traçat de llamps que són possibles pel nou ‘hardware’. Però la impressionant tecnologia de traçat de llamps o ‘ray-tracing’ requereix molta potència de processament.

En el context dels gràfics computacionals es refereix al càlcul de la trajectòria dels rajos de llum individuals a mesura que es reflecteixen a l’escenari fins que arriben a l’angle de les diferents càmeres. Això es pot utilitzar, per exemple, per obtenir reflexos més realistes i per descomptat, generar resultats impressionants durant les partides.

Tot i que les consoles i sistemes d’anteriors generacions són incapaços de suportar una càrrega de treball semblant, ja comencem a rebre projectes de diversa índole que acullen ‘ray-tracing’ amb gràfics renderitzats en temps real, cosa que inclou, per descomptat, videojocs. Amb tot això, recollim les 10 propostes més suggerents i els jocs que fan un innegable bon ús d’aquests efectes perquè comprovis com funcionen en la seva actual esplendor.

DOOM Eternal

És inevitable no començar amb ‘DOOM Eternal’, un dels títols d’acció que millor tracta la tecnologia, i que aporta de camí la possibilitat de variar entre múltiples modes que permeten personalitzar l’experiència de joc arran de gràfics millorats, un rendiment més gran, resolució 4k a 60 frames per segon (fps), un mode opcional de 120 fps, i per descomptat, suport per a ‘ray-tracing’ sobre tres configuracions: Performance Mode: 1800p – 120 fps; Balanced Mode: 2160p – 60 fps; i Ray Tracing Mode: 1800p – 60 fps.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Tot i que es va publicar també en PlayStation 4, ‘Marvel’s Spider-Man: Miles Morales’, va ser un dels vaixells insígnia en el debut de PlayStation 5. El joc va arribar amb un mode de rendiment (60 fps) i un mode de fidelitat visual (amb traçat de llamps i en 30 fps), però poc després, s’hi va afegir un mode de traçat de llamps a 60 fps, tot i que es va haver de reduir la qualitat de l’efecte per aconseguir aquest nivell de rendiment, el títol és capaç de generar seqüències memorables.

El popular videojoc de Mojang i Microsoft es troba entre els productes que amb més taxa d’encert s’han rendit a la tecnologia ‘ray-tracing’. Entre aquests assoliments destaca, a més del suport per a traçat de llamps en temps real, materials més realistes i DLSS 2.0. El títol disposa d’una forma de ‘ray tracing’ coneguda com ‘path tracing’ en la versió del joc per a Windows 10. Aquesta simula la manera en què la llum és transportada a través d’un escenari i presenta un model unificat dels càlculs d’il·luminació per a una gran varietat d’efectes que tradicionalment havien sigut implementats per separat utilitzant motors de ‘render’ de rasterització o híbrids. ‘Minecraft’ amb RTX també incorpora DLSS 2.0. Impulsat pels RTX Tensor Cores, es transforma com una xarxa neuronal d’aprenentatge profund que millora les taxes de marcs per segon alhora que genera detallades imatges.

Ratchet & Clank: Una Dimensión Aparte

Segon títol d’Insomniac Games per a PlayStation 5, però aquesta vegada en primícia per a la plataforma més exclusiva del fabricant japonès. La seva parcel·la plàstica va cridar poderosament l’atenció des del mateix moment de l’anunci. Amb gran part de la tecnologia utilitzada a ‘Miles Morales’, l’aventura també repeteix els tres modes visuals (rendiment, traçat de llamps i fidelitat visual), a més d’un mode de 40 fps per a pantalles amb freqüència d’actualització de 120 Hz. La impressionant direcció d’art, completa un paquet que s’ha convertit en el punt de referència per mostrar les virtuts gràfiques de l’última consola de Sony.

The Ascent

‘The Ascent’, és un títol desenvolupat per l’equip de Neon Giant recentment format per veterans del sector que han treballat en èxits tan importants com ‘Wolfenstein’, ‘DOOM’, ‘Bulletstorm’ i ‘Gears of War’. El joc de ciència-ficció és un híbrid entre trets i mecàniques de rol orientat a l’acció amb vista isomètrica, ambientada en un univers cyberpunk on les megacorporacions tenen el control. El joc compta amb elements bastant interessants per als amants d’aquest tipus de propostes i a més de ‘ray tracing’, suporta compatibilitat amb càrregues ràpides, 4K, i Smart Delivery (la compra a Xbox One permet descarregar i jugar en Xbox Series X).

Metro Exodus: Enhanced Edition

Des del seu primer joc, ‘Metro 2033’, el desenvolupador 4A Games es destaca per la cura que posa en cada ‘frame’ dels seus projectes i ‘Metro Exodus’, l’últim títol de l’estudi, no n’és una excepció. Llançat originalment el 2019 (per a PlayStation 4, Xbox One i PC), va rebre una Enhanced Edition el 2021 per a PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC. Aquesta nova versió incorpora una sèrie de millores visuals, inclòs el traçat de llamps per a totes les fonts de llum. El resultat és simplement impressionant.

Battlefield V

DICE és un altre estudi conegut per la seva destresa tècnica i no podia faltar en aquesta llista. ‘Battlefield V’ va representar la tornada de la sèrie als seus orígens en la Segona Guerra Mundial, però ho va fer amb un enfocament més madur. Llançat el 2018 per a PlayStation 4, Xbox One i PC i sense actualització per a les últimes consoles, naturalment el traçat de llamps només està disponible en la versió per a PC. Tot i així, a les màquines que són capaces de moure’l, la tecnologia és capaç de mostrar totes les seves virtuts en conjunt.

The Medium

Blooper Team s’ha fet un nom en els últims anys amb els seus jocs de terror. ‘The Medium’, l’últim títol de l’estudi proposa una experiència de terror psicològic en tercera persona amb un format de realitats paral·leles. Dues representacions del mateix lloc que sovint són visibles alhora en forma de pantalla dividida. Executar aquestes seqüències presenta una gran demanda de processament i, no obstant, inclús han aconseguit implementar reflexos amb traçat de llamps en les versions d’Xbox Series X, PlayStation 5 i PC.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Notícies relacionades

Llançat el 2020 per a PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC, ‘Black Ops Cold War’ adopta un enfocament lleugerament diferent per al traçat de llamps. Si bé la majoria dels estudis utilitzen la tecnologia per millorar els reflexos de llum als escenaris, Treyarch, la desenvolupadora de l’entrega, ha fet servir la tecnologia per obtenir ombres més realistes en els modes visuals de consoles més noves i per descomptat, PC.

Resident Evil Village

Amb ‘Resident Evil 7: Biohazard’, Capcom va presentar el motor anomenat RE Engine. Des d’aleshores, aquest ‘engine’ ha millorat molt fins a convertir-se en l’estàndard per als principals títols del desenvolupador. A ‘Devil May Cry 5: Special Edition’, per exemple, s’hi ha afegit suport de traçat de llamps i per descomptat, l’última i millor versió del motor gràfic és la que sosté ‘Resident Evil Village’, llançat per a múltiples plataformes (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC), que també promou un espectacular ús del traçat de llamps (reflexos i ombres) a les noves plataformes.

Temes:

Videojocs