El dia de Nadal

Mor enverinat Lin Qi, magnat xinès dels videojocs i productor de Netflix

La policia ha arrestat com a sospitós un directiu de la subsidiària cinematogràfica de la seva companyia Yoozoo Games

2
Es llegeix en minuts

El magnat xinès dels videojocs Lin Qi va morir el dia de Nadal després de ser suposadament enverinat per un directiu de la subsidiària cinematogràfica de la seva companyia Yoozoo Games, informa aquest dimarts el portal de notícies local Sixth Tone.

Lin, de 39 anys i conseller delegat de l’esmentada empresa, va ser hospitalitzat dimecres passat, quan la Policia de Xangai va detenir un company de feina de 39 anys anomenat Xu, sospitós d’haver-lo enverinat.

Segons fonts del sector citades pel diari digital privat ‘Caixin’, l’arrestat és Xu Yao, un antic directiu de Yoozoo que actualment estava encarregat de l’adaptació a la gran pantalla de la popular novel·la de ciència-ficció ‘El problema de los tres cuerpos’, elogiada per figures públiques com Barack Obama o Mark Zuckerberg.

Acord amb Netflix

Yoozoo havia adquirit els drets per al cine d’aquest llibre el 2014, any en què va crear la filial en la qual treballava Xu i en què va establir un pressupost de 200 milions de iuans (30,6 milions de dòlars, 25 milions d’euros) per produir les cintes.

Des d’aleshores, i malgrat que la despesa s’ha incrementat, les pel·lícules han patit reiterats retards.

Al febrer, Yoozoo va anunciar un acord amb Netflix perquè aquesta plataforma produís una sèrie basada en la trilogia de ‘El problema de los tres cuerpos’ en anglès.

Problemes econòmics

Tot i que les autoritats encara continuen investigant el cas i no s’han divulgat més detalls sobre l’enverinament, la premsa xinesa al·ludeix a l’empitjorament dels resultats econòmics de Yoozoo en els últims anys a causa de la gran competència al seu sector, tot i que amb la pandèmia de la Covid-19 els seus comptes havien millorat per l’augment de l’ús de videojocs durant els confinaments.

Lin controlava un 24% de Yoozoo després d’haver anat venent porcions de la seva participació com a part dels seus intents de reduir la càrrega de deute a què s’enfrontava la seva empresa.

Notícies relacionades

L’empresari figurava al lloc 870 de la llista de persones més riques de la Xina elaborada per la revista ‘Hurun’, amb una fortuna estimada en 6.800 milions de iuans (1.041 milions de dòlars, 850 milions d’euros).

Des que es va conèixer la notícia de la seva hospitalització, les accions de l’empresa –cotitzades a la bossa de Shenzhen– han perdut gairebé un 13%, i ara valen més d’un 60% menys que al seu pic d’aquest any, viscut a principis de febrer.