Els millors i els pitjors videojocs d'Alien

L'arribada de 'Alien: Isolation' planteja la incògnita de si es tractarà d'una obra de culte o un nou fiasco basat en la saga de xenomorfs

’Alien: Isolation’ promet superar les expectatives dels fans i no ser un altre títol prescindible de la saga

’Alien: Isolation’ promet superar les expectatives dels fans i no ser un altre títol prescindible de la saga / BLOGOCIO

2
Es llegeix en minuts
INÉS BARRIOCANAL

'AlienIsolation' es posa a la venda el 7 d'octubre per a Xbox One i PlayStation 4, així com per a PCPlayStation 3 i Xbox 360. El joc promet una experiència de supervivència en què, encarnant la filla del popular personatge Ripley, el jugador haurà d'amagar-se i fugir d'un Alien, aprofitant els recursos de l'entorn.

Fins que els usuaris no provin en primera persona aquest desenvolupament de Creative Assembly, encara no es pot assegurar la seva qualitat al 100%, ni tampoc saber si resulta ser una decepció més. I és que la llista d'adaptacions de videojocs basats en AlienvideojocsAlien i les seves pel·lícules presenta tant grans títols inoblidables com autèntics fiascos del sector digital.

En la part negativa es critica el més recent de tots els videojocs llançats en relació amb la saga, Aliens: Colonial Marines, un 'shooter' amb problemes de jugabilitat que agafa el testimoni de la narració al final de la segona pel·lícula de la franquícia. Uns àliens amb moviments irreals, una jugabilitat limitada i uns gràfics bastant millorables van ser el principal blanc de totes les crítiques. Gràcies a un multijugador divertit i original, el títol aconsegueix ser recordat com a acceptable, però no així la campanya per a un només jugador.

Una altra aberració digital va ser l'oferta el 2003 sota el nom 'Alien versus Predator Extinction', un gir cap a l'estratègia en temps real que prescindeix de la creació típica d'edificis i estructures similars, per centrar-se en el combat. El jugador podia escollir entre tres campanyes (Marine, Predator o Alien) i patir la jugabilitat i els limitats gràfics durant 21 missions repetitives.

No obstant, les versions originals d''Aliens vs Predator' per a PC són considerades obres de culte per la seva originalitat i la seva varietat de plantejaments, així com una jugabilitat notable de qualsevol personatge escollit. La fama del títol va propiciar versions en recreatives en què Predators i humans unien forces contra una invasió Alien.

Notícies relacionades

Un altre títol destacable és 'Alien Trilogy' (1996), el més fidedigne a nivell narratiu respecte a les pel·lícules de la saga. Es tractava d'un 'shooter' per a consoles i PC, que va explotar al màxim les possibilitats de PlayStation One i oferia al jugador una experiència, si bé no gaire original, almenys tremendament divertida.

Només queda esperar al llançament d'Alien: Isolation per veure si la promesa d'originalitat i diversió és real o si, en lloc d'això, estem davant un altre "Colonial Marines" que passarà sense pena ni glòria per la nova generació