PS4, Xbox One o Wii U ¿Quina consola ha guanyat l'E3?

Sony, Microsoft i Nintendo cremen els seus últims cartutxos a l'E3 de Los Angeles amb propostes diferents per guanyar-se el consumidor

Els assistents a la fira E3 de videojocs proven les últimes novetats

Els assistents a la fira E3 de videojocs proven les últimes novetats

1
Es llegeix en minuts
FERNANDO BORJAS

L'E3 de Los Angeles (Califòrnia) arriba al seu final aquest any. La fira de videojocs més important del sector ha complert les expectatives i ha disparat una allau de nous títols per als jugadors de qualsevol de les consoles existents de nova generació (Playstation 4, Xbox One i Wii U). Queda com sempre la tasca d'establir quina companyia surt reforçada de la fira, quina consola aconseguirà vendre més unitats després d'anunciar les seves novetats… i quina s'ha vist menys afavorida.

Sony i Microsoft han mantingut una estratègia conservadora de títols d'acció i esportius, que sorprenen per aconseguir unes capacitats gràfiques al límit del que actualment és possible. Shooters com 'Tom Clancy’s The Division' i 'Metal Gear Solid V: The Phantom Pain' segueixen explotant franquícies d'èxit, amb tàctiques tant d'acció imparable com d'infiltració tàctica. Els nostres enviats especials de Blogocio han pogut provar ells mateixos l'impuls que suposa posar-se als comandaments d'aquests personatges en entorns oberts i molt realistes.

Playstation 4 a més compta amb l'avantatge de ser la consola amb millors vendes fins al moment, i per això breus anuncis d'accessoris i programes relacionats amb la Playstation TV són suficients per mantenir una posició prou còmoda.

Microsoft ha optat per una estratègia agressiva. La seva rebaixa de 100 dòlars i l'esforç dedicat a l'optimització de la seva consola, amb algunes limitacions respecte a la seva competidora de Sony, auguren una bona pròxima campanya de Nadal si aconsegueix arribar a les metes imposades.

Notícies relacionades

Nintendo, per la seva part, ha intentat desmarcar-se amb propostes originals. L'acció i la creativitat han vingut en aquesta última fase de l'E3 amb 'Project Giant Robot', 'Project Guard' i 'Code Name: S.T.E.A.M.', entre altres. A ells se'ls uneixen els revolucionaris ninots Amiibo que ofereixen una combinació d'entreteniment digital amb figures interactives físiques poderosament atractiva.

Després d'un continu anunci de novetats en el sector dels videojocs toca esperar, fer ús de la paciència i comprovar que el desenvolupament d'aquests títols, molts d'ells encara en fases inicials, va fent camí. L'objectiu és posar-los a la venda entre els pròxims mesos i principis de 2015 a tots els usuaris que seran, en últim terme, els que decidiran amb la seva compra quina companyia surt definitivament victoriosa.

Temes:

Xbox