Salut
Aquest és el iogurt més sa del món, segons el cardiòleg Aurelio Rojas: millora la microbiota, reforça el sistema immunitari i redueix el colesterol
L’expert recomana prendre uns 200 ml diaris del lacti amb fruites riques en vitamina C
Aurelio Rojas, cardiòleg: «Els homes dormen millor amb la seva parella i les dones amb el seu gos»
Aurelio Rojas, cardiòleg, revela el que passa al teu cos quan prens magnesi
Kefir con frutas
El cardiòleg Aurelio Rojas, conegut a les xarxes socials com doctorrojass, ha publicat un vídeo a TikTok en què comenta els beneficis del quefir.
El quefir és un lacti, molt semblant al iogurt líquid, que en els últims anys s’ha guanyat la fama de ser «el iogurt més sa del món».
Beneficis del quefir
El doctor Rojas comenta en el seu vídeo una llarga llista de beneficis que ens aporta el quefir. «El quefir millora la microbiota intestinal, ajuda a reduir la inflamació i reforça el sistema immune», explica l’expert.
Rojas també destaca que aquest lacti ajuda a reduir el colesterol, millora la pressió arterial i, també, l’absorció de vitamines i minerals de la resta d’aliments.
A més, el cardiòleg explica que és millor prendre quefir que iogurt normal, per la diversitat de probiòtics que conté.
Efectes contraproduents
No obstant, tot i que el quefir és un aliment que ens pot aportar molts beneficis, en alguns casos pot ser contraproduent.
«Tot i que és baix en lactosa comparat amb la llet normal, no és recomanable que el prenguin les persones amb intolerància a la lactosa», adverteix Rojas.
L’expert també esmenta que, si es pren en excés, pot produir gasos o diarrea.
@ doctorrojass El quefir és un probiòtic natural que en els últims anys ha guanyat fama com «el iogurt més saludable». I no és només moda: la ciència recolza molts dels seus beneficis. El que diu l’evidència científica: –Millora la microbiota intestinal i afavoreix la digestió (1,2). –Reforça el sistema immune gràcies a la seva riquesa en probiòtics, vitamina D i K (3). –Pot ajudar a reduir la inflamació, el colesterol i millorar la pressió arterial (4,5). –Té un efecte indirecte en el control del pes al modular sacietat i metabolisme (6). Però no és per a tothom: –Pot donar gasos o diarrea en persones amb intolerància a la lactosa. –No està recomanat en persones immunodeprimides sense supervisió mèdica. La millor manera de prendre’l, segons l’evidència: –Un got petit (150–200 ml) al dia, preferiblement en dejú o al matí. –Combina’l amb fruita rica en vitamina C (com kiwi, maduixes o nabius): la vitamina C potencia l’absorció del ferro, millora l’equilibri antioxidant i reforça la sinergia probiòtica. –Acompanya’l d’una dieta rica en fibra i aliments reals per potenciar els efectes a la microbiota. Un hàbit senzill, natural i amb suport científic que pot marcar la diferència en la teva energia, la teva digestió i la salut cardiovascular. Referències científiques 1. Rosa DD, et al. Kefir and gut microbiota modulation: Implications in human health. Crit Rev Food Sci Nutr. 2017;57(19):3891-3906. 2. Bourrie BC, et al. The microbiota and health promoting characteristics of the fermented beverage kefir. Front Microbiol. 2016;7:647. 3. Vinderola G, et al. Kefir, a fermented milk: Health benefits and probiotic properties. Food Res Int. 2005;38(8-9): 895–903. 4. Ostadrahimi A, et al. Effect of probiotic fermented milk (kefir) on blood pressure: A randomized controlled trial. Iran J Public Health. 2015;44(2):228–236. 5. Zajšek K, et al. Kefir: A fermented milk product with proven health benefits. J Dairy Sci. 2013;96(4):2744–2757. 6. Bellikci-Koyu E, et al. Effects of regular kefir consumption on gut microbiota, serum lipids, and body composition in overweight and obese patients. Nutr Res. 2019;61:25–32. #probioticos #suplementos #fruta #kefir #dieta ♬ sonido original - Aurelio Rojas 🧡 Cardiólogo
¿Com s’ha de prendre?
El doctor Rojas recomana prendre un got petit de quefir al dia, d’uns 200 ml aproximadament, i combinar-ho amb alguna fruita rica en vitamina C com el kiwi o les maduixes.
Notícies relacionadesAquesta vitamina contribueix a l’absorció del ferro i millora l’equilibri antioxidant.
També aconsella seguir una dieta rica en fibra i aliments reals, per potenciar els efectes del quefir a la microbiota, és a dir, la flora pròpia de l’organisme.
- Infraestructures clau a Catalunya El Govern preveu tres noves estacions d’AVE i dues grans línies de tren interiors
- Estratègia 2025-2050 Catalunya dissenya la seva xarxa ferroviària del futur: tres noves estacions AVE, empresa pública de trens i dos grans eixos que reordenen el mapa
- INFORME DE LA CAMBRA DE COMERÇ I LA DIPUTACIÓ La IA sacseja les oficines i destrueix en dos anys 2.700 llocs de treball a BCN
- Comissió Europea Espanya, entre els països amb una pressió migratòria "desproporcionada"
- El davanter va tornar a barcelona La RFEF declara la guerra al Barça pel cas Lamine
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: Hiperconnectivitat
- Salut Aquest és el iogurt més sa del món, segons el cardiòleg Aurelio Rojas: millora la microbiota, reforça el sistema immunitari i redueix el colesterol
- RESISTÈNCIA ALS ANTIBÒTICS L’avenç imparable dels superbacteris: els experts alerten que podrien causar més morts que el càncer el 2050
- Entendre-hi més ‘Sarajevo safari’: turisme de franctirador en la guerra de Bòsnia
- MOVIMENT PRELECTORAL La plataforma Suma Barça s’uneix a la candidatura transversal de Víctor Font
