Neteja

¿Què passa si apareix un símbol de candau a la rentadora?

El botó secret de la teva rentadora que deixa la roba com acabada de comprar

¿Què signifiquen els símbols de la rentadora? Aquests en són els més complicats

¿Què passa si apareix un símbol de candau a la rentadora?

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les rentadoressón un electrodomèstic tan pràctic com indesxifrable. El plafó de botons d’aquestes màquines amaga algunes funcions que ni els mateixos usuaris coneixen, la qual cosa es pot considerar com un avantatge, però també com un obstacle a l’hora de seleccionar els programes de rentat.

Notícies relacionades

Entre les opcions que més problemes causen hi ha el famós símbol del candau que puntualment s’encén a la pantalla d’aquests aparells, i també en assecadores. Aquesta figura indica que s’ha activat el ’Bloqueig per a nens’, una funció que impedeix portar a terme accions que vagin més enllà d’encendre o apagar la rentadora i que, en cas de no saber com es desactiva, pot arribar a ser desesperant.

Com es pot desactivar

Tal com es pot apreciar en els llocs web de cada empresa d’electrodomèstics, activar i desactivar aquesta funció no segueix uns passos comuns, sinó que cada marca té una manera particular de fer-ho.

  • Samsung: la firma coreana indica que per cancel·lar la modalitat ‘Seguretat per a nens’ n’hi ha prou amb mantenir premuts els botons ‘Temperatura’ i ‘Aclarits’ simultàniament durant sis segons.

  • AEG: segons informa la companyia alemanya a la seva plataforma, hi ha «moltes configuracions diferents del tauler de control» i, tot i que en general els botons de bloqueig apareixen ressaltats i es poden habilitar i deshabilitar pressionant-ne un o alguns alhora, hi ha alguns models que no inclouen aquesta especificació. En aquests casos, la marca recomana desendollar l’aparell durant uns 10 minuts abans de tornar a intentar-ho. Si no ha funcionat, una cosa probable en dispositius amb marcació de programa, és possible que s’hagi de desbloquejar en l’últim programa que s’ha fet servir o passar per cada mode mirant d’eliminar el bloqueig.

  • Bosch: segons el model de rentadora, hi ha diverses maneres de desactivar el botó de seguretat per a nens, tal com informa la cadena fundada a Stuttgart. Entre els passos possibles a seguir hi ha mantenir pressionat el botó d’inici entre tres i cinc segons, fer el mateix amb els botons d’ ‘rpm’ i ‘acabat en’ o, en els electrodomèstics amb pantalla tàctil, clicar el símbol d’una clau durant tres segons.

  • LG: els dispositius de la multinacional amb seu a Seül no mostren un candau, sinó les inicials ‘CL’ (’child lock’), per la qual cosa no s’han de confondre aquestes lletres amb un missatge d’error. Per sort, desactivar-lo serà tan senzill com prémer el botó amb el nom de la funció o simultàniament els dos assignats al símbol d’un candau durant tres segons.